Има голяма заплаха, живеем с нея от 8 години, а

...
Има голяма заплаха, живеем с нея от 8 години, а
Коментари Харесай

Бесарабска българка от Киев: Приятели вече търсят да наемат убежища

Има огромна опасност, живеем с нея от 8 години, а последните дни вървят страшни диалози, сподели бесарабската българка Таня Станева от Киев пред.

" Всеки дин непрестанно преглеждаме новините и всеки се преценява какво да прави със личните си проекти. Тези, които имат села, отиват на село ", споделя Таня.

" Имам другари, които не могат да тръгнат от Киев, те приказват по какъв начин да наемат убежища и къде могат да се скрият. Много страшни диалози вървят тези дни ", показва още българката.

По думите й обаче, в Бесарабия е умерено.

" Българите са доста миролюбиви и доста работни, от доста работа може и да не виждат, че някъде нещо се случва ", отбелязва тя.

Всички нейни другари са с приготвени документи и багаж за евакуация, само че тя се надява, че дребните обитаеми места ще останат незасегнати от възможен спор.

" В огромните градове обаче има молба дамите и децата да изоставен и то колкото може по-рано, с цел да няма блокади и запушване. Когато нещо стане, е по-добре да останеш там, където си ", показва Таня.

Тя означи, че през вчерашния ден от летището са тръгнали доста самолети и е било доста натоварено.

Повече от дузина страни към този момент приканиха своите жители да изоставен Украйна, а някои изтеглиха чиновници на техните посолства от столицата Киев. Според източници на CBS News Съединени американски щати се готвят да изтеглят целия си личен състав от Киев в границите на идващите 48 часа.

Министерството на външните работи у нас образува спешен щаб, който следи обстановката в Украйна. Ако се стигне до ескалация на напрежението са в подготвеност да вкарат протокол за евакуация.

Русия продължава да отхвърля каквито и да било проекти за навлизане в Украйна макар скупчването на към 100 000 бойци по границите с нейната съседка. Някои западни страни обаче предизвестиха, че Русия се готви за военни дейности, като Съединени американски щати обявиха, че Москва може да стартира с въздушни бомбардировки " по всяко едно време ".

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски, който разкритикува " суматохата ", която може да се популяризира от сходни изказвания, сподели, че не е виждал доказателства, че Русия възнамерява инвазия през идващите дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР