Има голяма вероятност Щатите да изпреварят Русия и да се

...
Има голяма вероятност Щатите да изпреварят Русия и да се
Коментари Харесай

CAЩ щe изпpeвapи Pycия ĸaтo нaй-гoлeмия пpoизвoдитeл нa пeтpoл дo 2023-a

Има огромна възможност Щатите да изпреварят Русия и да се трансфорат в най-големият производител на нефт до 2023 година, както и да покриват по-голямата част от растежа на търсенето на суровината. Това предвиждат от Международната организация за енергетика (IEA).

Очакванията са добивът в Съединени американски щати да доближи рекордните 12,1 милиона барела на ден в идващите 5 години при равнище от 10,6 милиона барела през тази година. По този метод страната би трябвало да задмине Русия, която създава жестоко към 11 милиона барела на ден, оповестява The Wall Street Journal.

" Растежът на доставките на производителките отвън ОПЕК е доста, доста мощен, което може да промени параметрите на петролния пазар в идващите години, като водещи ще бъдат с изключение на Щатите и Бразилия, Канада и Норвегия ", показва шефът на IEA Фатих Бирол.

 

 Снимка 343815

Източник: IEA

 

Според оценката на специалистите Съединени американски щати са изправени пред нов взрив на петрола и природния газ, подкрепени от софтуерния прогрес и възобновяване на цените на енергийния пазар.

От друга страна това би трябвало да помогне на страната да ограничи зависимостта си от вноса от Близкия Изток, като отговори на повишеното вътрешно търсене.

Според изчисленията на организацията износът на Щатите ще се удвои до 4,9 милиарда барела на ден през 2023 година, като упованията са те да покриват близо 60% от целия износ в международен мащаб.

" Мога да кажа, че в бъдеще евентуално ще се наложи да ревизираме тази прогноза, в случай че цените се покачат още ", добавя Бирол.

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР