Има голяма вероятност България да остане единствената континентална държава в

...
Има голяма вероятност България да остане единствената континентална държава в
Коментари Харесай

Рисковете от политическия хаос

Има огромна възможност България да остане единствената континентална страна в Европейски Съюз отвън " Шенген ". Прозорецът за влизане в еврозоната също се затваря, след година и половина безучастие на три държавни управления. Парите от проекта за възобновяване са под въпрос, поради фрагментирания парламент и неналичието на безапелационна опция на ГЕРБ.
В будна политическа кома. Това е положението, в което се намира България през последната година и половина. Поредицата от избори, която стартира от април 2021 година, докара до доста сериозна ротация на хора по върховете на страната. Опитите да се свърши нещо в токсичната атмосфера след 12 години доминация на ГЕРБ и Движение за права и свободи наподобяват на гасенето на АЕЦ " Чернобил " през 80-те. Тогава на покрива на взривения реактор са били качвани дълга редица бойци, всеки от които е имал време едвам хвърли една-две лопати с пясък, преди да поеме оптималната доза радиация и да би трябвало да си тръгне. В България четири държавни управления и три Народното събрание доста повече задаваха въпроси, в сравнение с да дават отговори.

Изборите преди седмица, по всичко проличава, няма да сложат началото на политическа непоклатимост, с способени политици, които са водени от предпочитание за промени и напредък. Фрагментираният парламент, даже и да излъчи някакво държавно управление, ще бъде блокиран от провеждането на прогресивна и съвременна политика. Това скоро ще докара до проблеми.

В текстовете от тематиката на броя ще прочетете за по-важните последици от политическото зацикляне:
Реклама
Един от най-видимите резултати от честите избори и от дейностите на хората, които получаваха властта, е, че. в това число и за дефинитивно пропускане на възможностите за влизане след време в еврозоната.

Изводът от всичко това е, че през идващите месеци най-вероятната вероятност за България е да затъне още по-дълбоко в периферията на Европейски Съюз и да заплаща цената на пропуснатите благоприятни условия. Положителни сюжети, несъмнено има, само че множеството от тях са заключени от поредност партийни неуспехи. Доброто следва, само че неприятната вест е, че ще бъде след още известно време.
Свързани публикации Прозорецът за Шенген и еврозоната се затваря 5 октомври 2022, 15:01 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР