Има голяма въпросителна дали ваксините срещу новия коронавирус SARS-CoV-2 ще

...
Има голяма въпросителна дали ваксините срещу новия коронавирус SARS-CoV-2 ще
Коментари Харесай

Ще работят ли ваксините срещу южноафрикански вариант на коронавируса?

Има огромна въпросителна дали имунизациите против новия ковид SARS-CoV-2 ще работят що се отнася до открит неотдавна вид на вируса в Южна Африка. Това сподели професорът по медицина в Оксфордския университет Джон Бел пред Times Radio.
По думите му, имунизациите ще са ефикасни против така наречен английски вид на ковид, само че че не знае дали ще е по този начин против открития в Южна Африка вид 501.V2. Професорът се притеснява, че разновидностите на този вид може да са такива, че антителата, основани с ваксина, да не разпознават вируса. За това обаче няма достоверна научна информация.
 Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен
Новият вид на ковид е доста по-заразен и усилва репродуктивното число с от 0,4 до 0,7, заяви Би Би Си. Репродуктивното...
Все отново сър Бел изрече догатката си, базирайки се на това, че 501V2 наподобява по-заразен и евентуално това е по този начин, тъй като е мутирал в посока да се „ захваща “ по-лесно за човешките кафези. Професорът уточни, че екип учени от Оксфордския университет изследват детайлностите и предизвести, че даже и да има проблем с имунизациите, те елементарно могат да бъдат модифицирани за няколко седмици – по-точно най-вероятно до 6 седмици.
" Мисля, че е малко евентуално тези разновидности да блокират ваксиналните резултати изцяло ", сподели Джон Бел.
Въпреки че има нови разновидности на ковид, до момента няма никакви данни, че някоя от тях прави COVID-19 по-тежка болест. А вестник Metro припомня, че половин век има ефикасни ваксини против вирусни болести като другите типове шарка, макар че тези вируси мутират леко – същото се чака да е и с COVID-19.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР