Има голяма разлика да наследиш богатството на мама и татко

...
Има голяма разлика да наследиш богатството на мама и татко
Коментари Харесай

Запознайте се с Джон Колисън - най-младият милиардер, спечелил парите си сам

Има огромна разлика да наследиш благосъстоянието на мама и баща и да изкараш парите си самичък, с труд и отдаденост. Случаят на Джон Колисън е от втория вид.

Колисън е на 27 години и е най-младият милиардер в света, спечелил положението си самичък. Заедно с брат си Патрик (29 г.) той е основател на софтуерната компания Stripe, която подкрепя с софтуерни решения системите за заплащания на търговски колоси като Target и Lyft, написа Business Indsider.

Джон е роден в ирландската провинция, където родителите му имат хотел. И той, и брат му отпътуват за Съединени американски щати да учат в влиятелни университети - Джон в " Харвард ", а Патрик - в Масачузетския софтуерен институт. След време обаче двамата напущат висшите учебни заведения, защото основават първата си компания. Тя се назовава Auctomatic и дава технологии на eBay, който уеб сайтът употребява да продава по-лесно стоките си.

Компанията е много сполучлива и през 2008 година братята я продават за към 5 млн. $. Използват парите, с цел да стартират да развиват идната си огромна концепция - Stripe.

Днес тази им компания ръководи заплащания за милиарди, а самата тя се прави оценка на 9,2 милиарда $. Самият Джон отдава триумфа на работата на целия екип.

" Умението и интелигентността са значими, само че по-важно е да си предан и да работиш в действителност крепко. Освен това в никакъв случай нямаше да успеем, в случай че при нас не бяха пристигнали толкоз доста хора с умни хрумвания. А имахме и малко шанс ", декларира той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР