Има голям интерес към купуването на къщи в Белослав. Имотите

...
Има голям интерес към купуването на къщи в Белослав. Имотите
Коментари Харесай

Кметът на Белослав: Има голям интерес към купуването на жилища в града

Има огромен интерес към пазаруването на къщи в Белослав. Имотите за обмен намират нови притежатели съвсем незабавно. Това сподели кметът на града инж. Деян Иванов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Населението в общината, съгласно последното броене, е намаляло с 10 % и към този момент е под 10 хиляди души. Има обаче доста новозаселени, които не са регистрирани, уточни още кметът. По думите му при асфалтиране на улици в новосформиран квартал по документи е имало живеещи в шест къщи, а в реалност били 60. Смята, че огромна част от новодошлите живеят в Белослав, само че работят във Варна. Потокът от коли също бил повишен, тъй че на ферибота към този момент се налагало да работи без график. Повечето паркирани коли пък от време на време създавали компликация за сметопочистващата техника.

Инж. Иванов разяснява още, че сметките за ток на общината са се нараснали в пъти, само че към този момент режим не се планува. Счита, че градините и учебните заведения са обезпечени за зимния интервал. Не се планува нарастване на локалните налози, с цел да компенсира по - огромните разноски.

Кметът на Белослав взе участие в представянето на взаимен план с фондация „ Николаевка ” по Оперативна програма „ Добро ръководство ”. Целта на плана е да увеличи и подтиква интензивността на жителите и присъединяване им в локалните политики, взимането на решения на локално управническо равнище. Идеята е да се предизвика по - огромна гражданска самодейност, хората да се срещнат с правата си у с ролята на обособените институции. За задачата в обособените обитаеми места ще се проведат разяснителни срещи. Проектът би трябвало да завърши след 12 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР