Има големи промени в ISA, които влизат в сила от

...
Има големи промени в ISA, които влизат в сила от
Коментари Харесай

Новите правила на ISA влизат в сила от този уикенд – вижте как ви засягат

Има огромни промени в ISA, които влизат в действие от този уикенд, с цел да съвпаднат с началото на новата данъчна година.

ISA значи Индивидуална спестовна сметка. Разликата сред ISA и други спестовни сметки е, че всяка рента, извоювана от вашите спестявания, не се полза с налози. Можете обаче да депозирате единствено до £20 000 всяка данъчна година - макар че има някои сметки, при които лимитът е по-малък от този.

Например, можете да спестите единствено £4000 всяка данъчна година в Lifetime ISA, или в случай че спестявате в Junior ISA за вашето дете, ограничаването е £9000 всяка данъчна година. Въпреки това парите, които спестявате в Junior ISA, не засягат вашата лична надбавка от £20 000. Съгласно актуалните правила можете да плащате единствено в една ISA от всеки вид за данъчна година, само че от 6 април ще можете да плащате в голям брой ISA.

„ Това ще бъде потребно за вложители, които желаят да употребяват повече от един снабдител или да имат разнообразни ISA за разнообразни финансови цели “, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР