„Има феномен в тези избори и това е изключително ниската

...
„Има феномен в тези избори и това е изключително ниската
Коментари Харесай

Политолог посече прогнозите на социолозите: Не се реални никога!

„ Има феномен в тези избори и това е извънредно ниската изборна интензивност. Под 2 млн. гласоподаватели гласоподаваха. Това би трябвало да бъде алена лампа за всички политически партии. Г-н Борисов много постоянно слуша и внимава какво споделям. Той направи няколко хода, които му помогнаха да преодолее голямата загуба, която се очертаваше”. Така в ефира на „ Здравей, България” социологът Кольо Колев разяснява резултатите след края на евроизборите.

Според политолога доцент Стойчо Стойчев социолозите употребяват способи, които не са прогностични. „ Нещата, които те дават като моментни настройки не могат да бъдат употребявани като прогнози. Проблемът при нас е, че ние постоянно ги представяме като прогнози. След това има очакване те да се изпълнят. Другият проблем, е че прогнозите се употребяват за правене на агитация и политика”, разясни Стойчо Стойчев.

По думите на Кольо Колев не би трябвало да има прогнози преди 17.00 ч. „ Всеки експерт ще ви каже, че числата до този миг се менят ужасно доста. Но след 17.00 ч. няма софтуерно време нещата да се трансформират изключително. Едва ли всички всеобщо ще тръгнат да гласоподават след това”, сподели още Колев.

По думите на Стойчо Стойчев е неправилно да се съпоставят евроизборите с националните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР