Има факти, данни и информация, които са лични и е

...
Има факти, данни и информация, които са лични и е
Коментари Харесай

5 неща, които не бива да споделяме онлайн

Има обстоятелства, данни и информация, които са персонални и е най-добре да не ги споделяме в интернет. Никога не знаете кой може да прегледа профила ви и по какъв начин би употребявал оповестеното в него. Ето за какво е по-добре да не улеснявате злонамерените консуматори.

Вижте пет неща, които не би трябвало да споделяте в обществените мрежи:



1. Вашата цялостна рождена дата

Хубаво е да получаваме пожелания и поздравления за рождените си дни от приятелите си във Фейсбук. Но в случай че публикувате цялостната си рождена дата в профила си, тя може да бъде употребена от измамници и крадци на еднаквост, защото това е най-важната информация, нужна за кражбата на нечия идентичност.

2. Снимки на деца ви или на децата на ваши другари

Много хора разгласяват фотоси на децата си в обществените мрежи, които целия свят може да види.
Проблемът е, че в никакъв случай не можем да бъдем сигурни, че единствено приятелите ни виждат тези фотоси. Разбира се, обикновено е да публикуваме фотосите на децата си, само че тогава просто би трябвало да заобикаляме да публикуваме информация за местоположението им или същинските им имена в таговете или описанието на фотографията. Същото важи и за фотосите на децата на вашите другари.

3. Вашето сегашно местонахождение

Предоставянето на информация за местоположението ви в обществените мрежи може да бъде рисково, тъй като тя споделя на евентуалните крадци, че вие не сте си вкъщи. В взаимозависимост от вашите настройки за дискретност, един почтен туит от мястото, където сте на отмора, може да стане причина да ограбят къщата ви.

4. Вашият адрес и телефонен номер

Никога не знаете кой преглежда профила ви. Така че не публикувайте вашия адрес, тъй като по този метод улеснявате злонамерените консуматори. На всички е добре известно какъв брой доста случаи на телефонни измами има в България всяка година. Така че по-добре да не улеснявате измамниците и да не публикувате телефонния си номер.

5. Информация обвързвана с работа и бизнес планове

Лоша концепция е да обсъждате вашата работа и плановете, по които работите в обществените мрежи. Дори един почтен статус за това, че се притеснявате да не пропуснете крайния период за даден план, може да даде скъпа информация на вашите съперници, които могат да се активизират против вашата компания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР