Има европейско решение от няколко стъпки за спиране на опашките

...
Има европейско решение от няколко стъпки за спиране на опашките
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Ще внесем предложение до ЕП за максимално време за проверка на камион на европейска граница от 1 минута

Има европейско решение от няколко стъпки за прекъсване на опашките по „ Дунав мост ” в Русе. Първата – събиране на 100 000 подписа, с цел да се внесе петиция до Екологичен потенциал, с което да бъдат сезирани евроинституциите. Най-напред назначение на европейска инспекция за какво са опашките и второ – оказване на напън върху всички страни членки, които допинасят за тези опашки, изясни евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Новаков. Той съобщи, че сега в Екологичен потенциал е импортирано законодателство, което дефинира 15 минути за очакване на трен на граница

„ Това значи, че нито един трен не може да чака повече от 15 минути при секване на европейски граници. Това, което ще направя, е да внеса изменение в този правилник и да има оптимално време за инспекция на камион от 1 минута. Това значи, че е отговорност на страните членки да употребяват тази минута от двете страни на границата за инспекция на камиона ”, сподели той.

Новаков съобщи, че сега това време е 3 минути. „ Ако съумея да прокарам тази проправка през Екологичен потенциал, опашката би би трябвало да се свие над 3 пъти ”. Подписката ще бъде импортирана в първите дни на септември дружно с петицията. „ Очаквам до края на годината от европейска страна този проблем да бъде решен. Проблемът не е единствено в България, а и в Унгария и Словения. Искаме решение на европейско равнище, с цел да не може румънците да кажат нещо. Те са въвели система „ тупкащо сърце ”, с която прибавят време за инспекцията. Държавите би трябвало да се лимитират в една минута, съобщи още евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР