Има европейски норми за проектиране, на които бъдещата детска болница

...
Има европейски норми за проектиране, на които бъдещата детска болница
Коментари Харесай

Болница от павильонен тип предлага архитект за новата педиатрия

Има европейски правила за планиране, на които бъдещата детска болница би трябвало да дава отговор. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR проектант Мелани Качарова.

Припомняме, през вчерашния ден родители, лекари, архитекти стачкуваха против създаване на детска болница върху градеж, стартират преди 40 година, тъй като е рисково. Те упорстват да се анулира публичната поръчка за бъдещата Национална детска болница. В отговор здравният министър Кирил Ананиев ги предложения на среща, на която ще участват и оценителите на постройката. Срещата ще бъде на 9 март в постройката на министерството. Мотото на митинга беше " Не желаеме болница от предишното ".

В такава болница би трябвало да има повече асансьори за евакуация, има и голям брой други условия. Защо учебните заведения и детските градини са нискоетажни, даде образец проектант Качарова.

Тя добави, че в плана, който създава, предлага болница от павильонен вид с нискоетажна конструкция, която да бъде безвредна за децата и тяхната евакуация при случай.

Председателят на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Владимир Пилософ попита в отвореното писмо по какъв начин по този начин преди 16 години въпросният строеж е бил негоден. Сега внезапно станало допустимо да се приключи сполучливо.

В отговор проектант Качарова изясни, че при никаква реорганизация постройката, оповестена преди 16 години за негодна, не може внезапно да стане годна.

Според нея най-важното преди проектирането на такава болница е да попитаме децата каква е тяхната визия за болница, а не да ги вкарваме в постройка, която в допълнение да ги стресира. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР