Има епидемично разпространение на кърлежи, отчитат Регионалните здравни инспекции в

...
Има епидемично разпространение на кърлежи, отчитат Регионалните здравни инспекции в
Коментари Харесай

Нашествие на кърлежи в страната

Има епидемиологично разпространяване на кърлежи, регистрират Регионалните здравни инспекции в страната, които записват взрив на ухапвания и следващи инфекции.

Само в интервала 21-27 май са маркирани девет нови случая на лаймска болест у нас, а от началото на годината те са общо 103. За същия интервал през 2017-а са били обявени 55 случая или нарастването през 2018 година е два пъти по-голямо. Това демонстрира информация в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Ку-треска имат осем пациенти. 9 са новите случаи и на марсилска тресчица, а от началото на годината са общо 37.

В София от началото на май месец досега пред НЦЗПБ непрестанно се вият опашки от хора, носещи за проучване кърлежи, които са ги ухапали.

Особено тежко е нашествието на кръвопиещите паразити в Лом и близките селища. Всеки ден  ухапани обсаждат кабинетите за здравна помощ. “Ситуацията е тревожна. Зелените площи в града и полетата са цялостни с кърлежи, а броят на потърпевшите се усилва. Има към този момент случаи и на инфектирани с лаймска болест! ”, бият тревога  медици.

РЗИ-Монтана досега е удостоверила 10 нови случая на лаймска болест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР