Има едно много ясно изречение на Народното събрание - Съединението

...
Има едно много ясно изречение на Народното събрание - Съединението
Коментари Харесай

ПП и ДБ регистрираха коалицията си в ЦИК, обявиха партиите от статуквото за магарета

Има едно доста ясно изречение на Народното събрание - " Съединението прави силата ". В предишното Народно събрание разбрахме, че съединението би трябвало да стане отвън Народното събрание първо, с цел да има група на реформаторските сили в него и да може най-сетне вярата на всички българи да стане действителност.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, откакто " Демократична България " и Политическа партия записаха в ЦИК коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична-България "

Вярваме, че вярата ще я реализираме освен ние, само че и цялото българско общество. Време е да го създадем дружно, сподели още той.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов изясни, че България би трябвало да тръгне напред. " Всички усещаме, че страната е спряна, тъй като силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават да тръгнем напред. Трябва огромно обединяване - освен политическо, само че и на жителите, които да изискат да тръгне напред ", сподели той.

Иванов добави, че обединението дава на хората инструмент. " Нашата коалиция би трябвало да получи мандат да упрявлява, да постанова условия, дневен ред и промени - за това се изисква огромна политическа мощ. Призивът ни е - подкрепете ни, тъй като България ще продължа да не тъне в безвремие и липса на посока ", уточни още съпредседателят на Демократична България.

Асен Василев - съпредседател на Политическа партия, разгласи, че по последните данни на Европейска комисия България прави растеж с 3,9%, а Брутният вътрешен продукт за 2022 година е над 168 милиарда лв.. " Тази година това, което казвахме, че може да се доближи - 180 милиарда лв., евентуално ще бъде надхвърлено. Според Европейска комисия огромна част за растежа е съответна политика на приходите. Ще съблюдаваме 3% бюджетен недостиг, в рамката на който ще се създадат обществени стратегии ", съобщи той.

На въпрос за импийчмънт на Румен Радев, Василев беше сбит, че за това може да се приказва, когато има парламент.

Лидерите на партиите в обединението " Продължаваме промяната – Демократична България " подписаха публично съглашението за взаимното явяване на парламентарните избори на 2 април в понеделник.

" Поемаме явен ангажимент дружно да продължим демократичната смяна и да работим за създаване на същинско съвременно ръководство ", е записано в декларацията на новата коалиция. В нея са посочени 13 цели, измежду тях понижаване на районните и обществени неравенства, дълбока промяна в прокуратурата, обезпечаване на енергийна самостоятелност и модернизиране на армията, влизане в Шенген и Еврозоната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР