Има едно малко кътче от света, което Майкъл Джордан цени

...
Има едно малко кътче от света, което Майкъл Джордан цени
Коментари Харесай

Историята зад ултра-частното, ултра-ексклузивно лично голф игрище на Майкъл Джордан

Има едно малко кътче от света, което Майкъл Джордан цени повече от всяко друго - неговият персонален парадайс на спортното самодоволство.

Но не е в Чикаго. Всъщност не се вижда баскетболно игрище или панер.

Дори когато залагаше претенциите си през 90-те години на предишния век като най-великия състезател, който НБА в миналото е виждала, иконата на Булс беше постоянен посетител на голф игрището. Тези дни обаче той е хазаин.

The Grove XXIII – поклон към неговия автограф No. Ултра извънреден, малко на брой са го гледали и още по-малко са го играли.

Първи контакт

За Боби Уийд това беше по едно и също време най-простото и най-трудното задание, което в миналото е получавал: „ Постройте ми най-хубавото голф игрище. Създай ми най-хубавия обхват. “

И преди този момент имаше доста слипове. Протеже, по-късно непосредствен другар на именития дизайнер на курсове Пийт Дай, южнокаролинецът е бил основен проектант на PGA Tour, преди да започва своя лична компания за дизайн на курсове през 1994 година

Почти три десетилетия по-късно Bobby Weed Golf Design е изваял над 20 стадиони през цялото време – от Стилуотър, Минесота, до Мито, Япония – и е реновирал доста други, в това число Medalist Golf Club на Hobe Sound през 2015 година

С Тайгър Уудс, заглавен в листата на членовете, който се чете като кой кой е от елита на играта, Medalist е частен клуб, който притегля звездна кохорта от гости. Сред тях беше Джордан, разпален обожател на обновяването и който в края на 2017 година беше на лов за проектант на курс.

Една среща по-късно, екипът на Weed беше подписан да построи голф кралство, уместно за „ His Airness “. Като един от най-известните спортисти в историята и с чиста стойност, достигаща границата от 2 милиарда $, съгласно Forbes Джордан беше специфична категория клиенти.

„ Знаех, че ще притегли доста внимание поради MJ “, сподели Weed, 68, пред CNN.

„ Знаех, че има някакви фанфари, свързани с това, и не желаех да го отчайвам. “

Земята беше обезопасена скоро по-късно, към 200 акра някогашна цитрусова горичка, до щатския парк Atlantic Ridge. Както постоянно прави за планове, Уийд живееше на място, правейки 265-милния преход през щата от плажа Понте Ведра.

Уийд беше ол-ин и насърчи Джордан да бъде толкоз зает с развиването, колкото искаше, като го предложения да излиза един път седмично, с цел да следи напредъка. Джордан постоянно го посещаваше няколко пъти седмично.

Уид съпоставя ролята си на проектант на игрище с тази на куотърбек: позвъняването играе за огромен лист от консултанти. Гледайки Джордан в полемика с тима по време на една ранна среща, той получи усещането, че треньор взаимодейства с играчите си.

„ Мисля, че едно от качествата му е, че беше толкоз добър слушател и попиваше всичко, което обсъждахте “, сподели Уийд.

„ Той не излезе и не сподели „ направи това или това “. Той излезе и наблюдаваше, беше страховит слушател и ме остави да си правя работата. “

„ Кланица 23 “

Уид имаше двата си стълба за ужасно голф игрище — зает притежател и добър парцел, въпреки че последният щеше да изисква малко гланциране.

Превръщането на плосък, „ слабохарактерен “ обект – ограден от два дълги дренажни канала – в комбинация сред поддържания парков жанр на Augusta National и рустикалното оформление на Pine Valley представляваше най-голямото предизвикателство за него и неговия екип.

Беше изкопана нечистотия от лагуните, с цел да се построи игрището и неговите характерности, като се поправя казусът с равнината и останаха след себе си шест огромни езера – същият брой шампионати на НБА, които Джордан завоюва. Това беше съвпадане, само че в последна сметка отговаряше на тематиката на курс, надъхан в най-хубава степен на стила на неговия притежател.

Джордан искаше твърдо и бързо, курс, който може по едно и също време да развълнува и провокира неговите членове, доста от които щяха да бъдат измежду актуалните звезди на PGA Tour. Оформлението с двойна серпантина, с „ кръстосано “ на 5-та и 14-та дупка, предлага гъвкавостта да играете непрекъснати вътрешни вериги в три, шест или девет дупки – идеално за натоварения график на Джордан.

Игрището не просто трябваше да дава отговор на стила на игра на своя притежател, само че трябваше да го усъвършенства.

„ Не мислиш, че ще похарча толкоз доста пари и няма да имам малко преимущество, нали? “ Уид си напомни казаното от Джордан.

Добавете към това склонността на петкратния MVP към залагания, която ще бъде позната на феновете на документалните сериали „ Последният танц “, и курсът си завоюва ново име измежду някои членове: „ Кланица 23 “.

„ Това е неговото голф игрище, тъй че е настроено доста добре за него “, сподели някогашният номер 1 в света Рики Фаулър пред подкаста Subpar през 2020 година

Уийд също беше притеглен в залаганията, даже по време на строителството.

„ Мога да си спомня по какъв начин бяхме там, удряйки удари и играейки малко хазарт, до момента в който просто играехме в мръсотията. Беше просто ужасно развлечение и взаимоотношение “, сподели той.

„ Трудно е да не отидеш там и да не изиграеш рунд с MJ, без да имаш другарски залог. “

За да извърши второто условие от късата задача на Джордан, екипът на Уийд отдели 20 акра, с цел да построи най-модерно оборудване за упражняване, което дизайнерът счита, че няма равно на себе си.

Могат да се поддържат две двустранни ленти от 400 ярда за характерни условия, като US Open


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР