Има едно клише, че трябва компетентните органи да приключат проверките

...
Има едно клише, че трябва компетентните органи да приключат проверките
Коментари Харесай

Михаил Екимджиев: Само при оставка Цветанов има шанс да се върне в голямата политика

Има едно факсимиле, че би трябвало способените органи да приключат инспекциите и тогава ще си вършим заключения дали има закононарушение. Само в наказателното право обаче има принцип, че всеки е почтен до доказване на противоното. В гражданското право виновността се допуска. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ юрист Михаил Екимджиев във връзка абсурда с аапартаментите на властта.

Всеки политик става подобен освен, с цел да обгрижва егото си и да придобива благини, всеки политик би трябвало да е наясно, че той поема изключителни отговорности и би трябвало да си постанова обилни ограничавания. Всеки политик би трябвало да си удържа нагоните, в случай че желае да оцелее в политиката, съобщи юрист Екимджиев

Става въпрос за явно неглижиране на този принцип, за нуждата водещите политици да вдъхват доверие на жителите, да са за образец. Защо да вземем за пример ние да съблюдаваме закона, откакто всекидневно виждаме хората, които са избрали, вършат каквото си желаят в името на своя частен интерес, разяснява юристът.

В случая за морала има тежки пропадания и вреди, които могат да бъдат минимизирани единствено посредством наказания и Г-н Цветанов е тежък рецидивист във връзка с жилищата. При предходния случай всичко приключи с фарс. Надявам се този път да не се стигне до фарс, а по-скоро до нещо като покруса за участниците в абсурда, съобщи юрист Екимджиев.

Скандалът е толкоз тежък, че забърканите в него нямат доста потребни ходове. Тук подозренията са прекалено много. Очаквам Цветанов да си подаде оставката - по този начин би запазил някакъв късмет да се върне в огромната политика и би минимизирал репутационните вреди, които за повторно нанася на партията. Това е вътрешен проблем на партията, само че мислещите хора би трябвало да упорстват това, уточни юрист Михаил Екимджиев.

Законът разрешава един парцел да се продава на данъчна оценка, само че законът не разрешава да се впише на данъчна оценка, а в това време да се продаде на по-висока цена. Това е една безапелационна данъчна машинация, която се е трансформирала в всеобщ спорт в България и се толерира от хората във властта, тъй като те най-често се възползват от нея, сподели още юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР