Има едно голямо недоразумение между самите партии вътре в управляващата

...
Има едно голямо недоразумение между самите партии вътре в управляващата
Коментари Харесай

Йотова: Президентът ще спази всички разпоредби на българската Конституция

" Има едно огромно неразбирателство сред самите партии вътре в ръководещата коалиция, или най-малко до през вчерашния ден ръководещата коалиция, тъй че всеки в този момент ще се опита " да си измие ръцете " с президента, на нас не ни е за първи път. Както постоянно, той (президентът) ще съблюдава и съблюдава всички разпореждания на българската Конституция ", сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, запитана за изказано мнение, че " в случай че консултациите са по-бързи, означавало, че президентската институция желае да има избори ", оповестява Българска телеграфна агенция. 

Ще стартират консултациите в първите два дни на идната седмица и по-късно - по останалия парламентарен ред, изясни Йотова.

На въпрос по какъв начин прави оценка разговора сред ръководещите партии досега, вицепрезидентът Илияна Йотова отговори: забавен.

В сходство с член 99, алинея 1 от Конституцията президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание, оповестиха по-рано през днешния ден от прессекретариата на президентската институция. 

На 11 март (понеделник) на „ Дондуков “ 2 президентът ще одобри: от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “; от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “.

На 12 март (вторник) президентът ще се срещне с: представители на парламентарната група на „ Възраждане “ от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ от 11:30 часа; представители на парламентарната група на „ ИТН “ от 14:00 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР