Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд,

...
Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд,
Коментари Харесай

Започна обиколката „Витоша 100”

Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд, нито от мраз. И стихия даже не може да ги откаже от предизвикването, което са поели – а то е „ Витоша 100” – обиколката на планината, която – както сочи името ѝ, е съвсем 100-километрова.

Ще ви разкажем и за двама младежи, които вземат участие в надпреварата към този момент пет години. Те са повече от фенове на колоезденето – Александър Минчев и Станислав Грабчев.

Снимка: bTV

Двамата изминават трасето за малко над 4 часа. Какво ги стимулира да вземат участие, по какъв начин се приготвят и кое е най-трудното по време на маратона?

„ За мен е наслаждение да тествам резултата от верните тренировки, вярното хранене, напредъка година след година и надпреварата с хиляди участници”, споделя Александър.

Посочва, че ежедневните тренировки са мощно целесъобразни, като значимо е да има както дълги, по този начин и интензивни карания.

„ Стартът е в 6 ч. и с цел да се подготвиш добре, би трябвало да станеш най-малко два часа по-рано, което значи 3:30 – 4 ч.”, добавя Станислав.

Важна за триумфа е и почивката – и двамата предлагат най-малко 9 часа сън. Много значимо е и храненето. Александър и Станислав са избрали да употребяват единствено храни, които не са от скотски генезис.

Снимка: bTV

„ Основният съвет е: наспете се добре, макар че е много мъчно, защото адреналинът е огромен преди стартирането. Пригответе си нещата на диван, на маса, с цел да си ги слагате незабавно в раници и всичко да е подредено”, поучава участниците Станислав.

„ Ако човек има техника, с колело може да мине доста сложни пътеки, с доста камъни, дървета, трудности и какво ли не”, окуражава Александър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР