Има една вечна война. Тя е като дербито ЦСКА –

...
Има една вечна война. Тя е като дербито ЦСКА –
Коментари Харесай

10 причини да заобичате пъпеша

Има една безконечна война. Тя е като дербито ЦСКА – Левски. Като разногласието “яйцето или кокошката ”. Като борбата сред половете. Това е войната сред динята и пъпеша.

Привърженици на единия или другия плод непрекъснато се карат по форумите, разменят си гневни реплики по улиците и се ненавиждат до гроб. Аз съм безжалостен почитател на динята.

Сервират ли пъпеш на моята маса, ставам и си потеглям. Ако на сергия продават пъпеши, я подминавам безпардонно. Но няма нищо постоянно. Хората остаряват и възгледите им се трансформират.

Прочетете тези плюсове на пъпеша и вашите възгледи също могат да се трансформират. Представям ви 10 аргументи да заобичате пъпеша. След като ги видите, ще хапнете най-малко едно парче, сигурна съм.

Пъпешът е остаряла земеделска просвета, известна още от времето на вавилонците. Произхожда от Азия. В Европа и България е пренесена при започване на новата епоха от античните гърци и римляни.

 10 аргументи да заобичате пъпеша

1. За пъпеша в далечния Изток споделят, че прави косата блестяща, очите млади, устните свежи, желанията мощни, опциите изпълними, мъжете мечтани, а дамите прелестни.

2. Съдържащите се в пъпеша каротеноиди са чудесно средство за профилактика против рак. Колкото повече пъпеш ядете, толкоз по-малко ракови кафези ще има в организма ви. Пъпешът съдържа антикоагулант и аденозин, които не разрешават на кръвните телца да образуват тромби. Затова плодът понижава риска от инсулт. Консумираните късчета пъпеш разреждат кръвта, а наличието на мед трансформира плода в превъзходен електролит, който управлява кръвното налягане.

3. За пушачите е хубаво да знаят, че пъпеша е доста потребен. Той подкрепя работата на белите дробове заради наличието на витамин А. Те би трябвало да хапват повечко пъпеш, като по този метод могат да си набират загубата на въпросния витамин.

4. Кората от пъпеш има благотворно влияние, наложена върху изгоряло, дребни рани, синини. При изгоряло се предлага още налагане на заледен сок от пъпеш. Ваната с пъпеш може да подтисне мощно изразени алергични положения. Прави се като във вода с температура 36-37 градуса се сипва чаша сок от пъпеш или се слагат късчета или кори от него. Седем процедури са задоволителни.

 10 аргументи да заобичате пъпеша

5. Летният плод е доста потребен за кожата и косата. Редовната консумация на пъпеш пази кожата от нездравословното въздействие на слънчевите лъчи, сочи проучване, извършено от френски учени. Плодът е с високо наличие на силиций, като това оказва благотворно деяние върху положението кожата и косата.Този скъп микроелемент усъвършенства положението на кожата, бори се с бръчките и с акнето. В пъпеша е било намерено и веществото инозит, което придава плътност и искра на косите. Учени от Южна Корея съумели да извлекат от плода на пъпеша ликопин – веществото, забавящо процесите на стареене и предотвратяващо появяването на злокачествени тумори.

6. Пъпешът попълня витаминния ресурс на човешкия организъм. Повишава имунитета на тялото, намалява равнището на холестерол в кръвта, предотвратява появяването на атеросклероза – хронично, прогресиращо заболяване, което визира вътрешния пласт на огромните и междинните артерии на организма. Редовното пиянство на сок от пъпеш прочиства изцяло организма от микроби и бактерии, и предотвратява появяването на инфекции. Полезните субстанции в пъпеша оказват позитивно въздействие на лекуването на ревматизъм, алергия, псориазис и дерматит. Пъпешът оказва скъпа помощ при битката с анемията, хемороидите и запека.

7. Пъпешът е доста по-малко калоричен от шоколада, само че също като него въздейства позитивно на настроението. Изключително потребна храна, която бори напрежението, с помощта на наличието на ензима супероксид дисмутаза. Той има мощно антиоксидантно деяние и може да облекчи признаците на продължителен стрес. Редовната консумация на плода спомага за понижаване признаците при меланхолия и нервни разстройства. Пъпешът съдържа субстанции, които работят удобно върху кората на основния мозък. Ако сме нервни или тъжни, потреблението на няколко късчета пъпеш ще усъвършенства настроението ни. Съдържащите се в пъпеша субстанции спомагат за направата на серотонин – хормона на насладата и положителното въодушевление.

 10 аргументи да заобичате пъпеша

8. Летният плод ще ни помогне и в случай че желаеме да понижим телесното си тегло. Той не доставя на организма нишесте, само че го зарежда с скъпи за него субстанции – монозахариди. Пъпешът основава чувство за задоволеност и е добър метод за вкусно намаляване. Особено удобно деяние при затлъстяване оказва сокът от пъпеш. Той има способността да извежда от организма непотребните течности, което значи да се бори с целулита и да препятства отлагането на мазнини. Въпреки наличието на захари, пъпешът е безусловно подобаващ плод при предпочитание да се отслабне, което се дължи на високото наличие на течности в него – 67 % и относително ниската му калоричност 42 ккал на 100 година Няколко късчета от плода засищат и в същото време извеждат токсични субстанции от организма.

9. Не бива да се не помни и скъпата му роля като главен набавител на желязо, изключително в случай че става въпрос за анемия, по време на бременността. Със своето общо благотворно деяние върху организма, пъпешът прави бременността един по-комфортен и благополучен интервал от живота.

10. Пъпешът е потребен и за мъжете също. От антични времена, импотентността при мъжа е третирана със семена от пъпеш. Те са били смесвани с мед – пресни или сушени. Семките съдържат алфа-токофероли, съставен елемент на витамин Е, които подтикват фертилността.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР