Има една стара максима, която гласи: “Който участва в X

...
Има една стара максима, която гласи: “Който участва в X
Коментари Харесай

Риалити слава: БГ певиците, изгрели в X Factor!

Има една остаряла максима, която гласи: “Който взе участие в X Factor, ще сполучи! ”. 

Добре де, поговорката може и да не е такава, само че – в случай че се съди по българския шоу бизнес, това изказване в действителност е правилно. Много от най-успешните наши млади певици са почнали навръх сцената на музикалното риалити – ето кои са пет от тях:

Тита

От член на girl тайфа, през солов актьор, до поп-фолк певица: Тита (или Христина Пенчева, както е същинското ѝ име) несъмнено претърпява голяма промяна през последните няколко години. Тита започва кариерата си едвам на 15, когато взе участие в X Factor. Тя се явява на кастинга като солов актьор, само че в следствие е разпределена в girl бандата “Sweet 16 ”. След края на шоуто групата се разпада, а Тита подписва с лейбъла на Криско.

Следват шлагери като “Вуду кукла ”, “Антилопа ” и “Минимумът ”. Освен с музиката си, певицата набира известност и с участията си в предаването “Като две капки вода ” по Народоосвободителна въстаническа армия и web сериала “Следвай ме ” на Vbox7. Тази година, Тита смая всички като направи завой на 180°: през май, тя записа дебютния си поп-фолк сингъл “Да си знаят ” в колаборация с Джена.

Виж още: Всяка манекенка би ѝ завидяла: Лидия сподели крайник за милиони и увеличи градусите

Гери-Никол

“Sweet 16 ” дава старт на още една българска дива: Гери-Никол. Подобно на Тита, след X Factor Гери-Никол изцяло трансформира имиджа си: през 2015, певицата взривява музикалните ранглисти с дебютния си сингъл “Ела и си вземи ” в колаборация с Криско. Мнозина са скандализирани от предизвикателния имидж на (тогава едвам 17-годишната) певица, само че тя бързо дава да се разбере, че провокацията е нейна запазена марка в шоубизнеса.

Доказва го с шлагери като “Напрао ги умъртвявам ” и “Дръжте се мъжки ”, а видеото към “Момиче като мен ” съвсем бива неразрешено от СЕМ… Все отново, тактиката ѝ очевидно работи, тъй като през днешния ден Гери-Никол несъмнено е една от най-разпознаваемите български звезди!

Виж още: Когато съвсем си изгубиш горнището на банския: Деси Димитрова възпламени пристрастеностите в Гърция

Нелина Георгиева

За разлика от другите девойки в този лист, Нелина Георгиева става известна не като солов актьор, а като вокалист на групата “Deep Zone Project ”. Хаус и електронното дуо виждат надарената певица, когато тя взе участие в X Factor през 2013, и я канят да стане техен вокалист. 

Нелина приема, и дружно с тях записва хитови сингли като “Маски долу ” и “Чиста полуда ”. През 2018, тя напуща групата и оттогава гради солова кариера.

Виж още: Защо поп-фолк артисти анулират участията си в разгара на сезона? 

Михаела Филева

Друга звезда, почнала кариерата си в музикално шоу, е Михаела Филева. Всъщност, певицата е същински ефирен деец с участия не в едно, а в цели две певчески надпревари: “Хит минус едно ” (по БНТ) и X Factor. 

За пръв път гледаме певицата на дребния екран като състезателка в “Хит минус едно ” през 2005, когато тя е единствено на 14. Няколко години по-късно тя се включва и в X Factor, където стига до живите концерти. Благодарение на присъединяване си тя подписва с лейбъла на Графа – “Monte Music ”, и издава дебютния си сингъл “Опасно близки ” с VenZy. 

Прея

Слънчевата Прея Осасей (или просто Прея, както е известна на феновете) също изгрява на сцената на X Factor. Певицата взе участие в шоуто през 2011, а две години по-късно се състезава и в “Музикална академия ” по TV7. Скоро по-късно подписва с “Monte Music ” и издава дебютния си сингъл “Малките неща ”. 

Освен с музика, Прея се занимава и с актьорство: певицата дублира няколко кино лентата, а през 2014 година даже взе участие в пиесата “Човекоядката ” на Малък градски спектакъл “Зад канала ”.

Михаела Маринова

И най-после, само че не на последно място: триумфът на Михаела Маринова може и да не идва незабавно, само че пък се оказва дълготраен. Певицата взе участие във втория сезон на X Factor, когато е едвам на 15, само че отпада на крачка от огромните концерти. Тя не се отхвърля и година по-късно опитва още веднъж – този път, с триумфални резултати. 

Михаела стига до финала на шоуто, а скоро по-късно издава и сингъла “Стъпка напред ”.  Следват както редица музикални шлагери, по този начин и участия в риалити форматите “Маскираният артист ” и “Като две капки вода ” по Народоосвободителна въстаническа армия. Тази година, певицата записа песента “Сериал ” за сериала “Пътят на достойнството ”, чиито втори сезон потегля през септември.

Изображение: https://www.instagram.com/mixaelamarinova/, https://www.instagram.com/preyah_yeah/, https://www.instagram.com/nelinageorge/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР