Има една приказка - всичко се връща, what goes around,

...
Има една приказка - всичко се връща, what goes around,
Коментари Харесай

Звездите променят съдбата ни на всеки 28 години

Има една приказка - всичко се връща, what goes around, comes around, само че тук не става дума за реваншистките уклони на ориста, а за това, че периодичен ни се дава късмет да се срещнем още веднъж и с мъчителни, и с радостни тематики в живота си, да ги поемем в хода на дните си и да преработим по-различно, по-мъдро, по-леко, по-широко, по-зряло. Евентуално.

Всички процеси в живота и природата се развиват циклично.

Всяка година нашата планета прави една обиколка към слънцето, посрещаме новата година и се чудим да се смеем или да плачем.

Всяка заран слънцето изгрява и стартира нов ден, който всекидневно подхващаме оттова, откъдето сме наченали и предходния.

В живота на индивида главно значение има цикълът от 28 години, когато една фаза на развиване се сменя с друга.

Особена магия има в циклите, основани на цифрата 7 , което от антични времена се е възприемало като свещено. Негово кратно е и 28.

Седем планети и седем дни от седмицата. Седем музикални тона. Седем цвята на дъгата. Саптариши, седем мъдреци, проводници на божествената промисъл, които канализирали цялото знание за предишното, сегашното и бъдещето на човечеството в хиндуистката митология. Свети седмочисленици. Седем смъртни гряха. Седем континента.

Истината е, че към 28-годишна възраст се изпълват няколко значими астрологични цикъла. И е по-коректно да се приказва за възрастта сред 27 и 30 години, когато личността претърпява преломни промени, чиято цел е да подкрепят психическото израстване.
 Weheartit
Астрологичните събития, които насищат този интервал от живота с провокации, боязън, несигуност, решителност, жизненоважни решения, са:

- завръщане на прогресивната Луна
- Сатурново завръщане
- тригон на директния Уран към рождения Уран
- Лунните възли се обръщат на 180 градуса от наталната позиция
- директният Юпитер прави съпротива към рождения Юпитер

Луната отразява детската фаза в живота ни, когато се свързваме със света най-вече посредством възприятията и страстите.

Ако сме обградени от условия на приемане, любов и здравословна обвързаност, ние се отваряме, разцъфваме и се доверяваме.

Но когато преобладаващите прекарвания са на отменяне, отказване и рецензия, ние се научаваме да се капсулираме, да пренебрегваме възприятията, да се пазим. Чувствата са носителят на душата ни и посредством тях се ориентираме за мястото ни в битието.

Затова придвижването на прогредивната Луна наблюдава флуктуациите на равнището на прочувствения отклик, промените и осъзнаванията, които вероятно реализираме във връзка с свързването с другите, със себе си и с болките и контузиите, които сме претърпели.
 Weheartit
Завръщането на прогресивната Луна бележи нов цикъл на преправяне на детските ни обусловености. С него стартира нова фаза на съзряване, в която ни се дава да получим повече осъзнатост за защитните ни механизми, които ни пречат да участваме по-пълноценно в света на открито.

Сатурн самичък по себе си съставлява правилото на зрелостта, вътрешната непоклатимост и сигурност. Първото му завръщане към 28-годишна възраст отразява действителността на излизане от детството и нахлуване в света на възрастните с неговите отговорности. Вече не сме възпитаници, нито студенти.

Излизаме сами на бойното поле, на сцената на житейския театър, където можем да разчитаме единствено на себе си. Напускаме родния дом (освен в случай че не сме го осъществили много по-рано, в този момент е последното повикване) , започваме работа, сменяме специалност, женим се, развеждаме се, раждаме деца - изобщо всичко, което предопределя нова житейска фаза най-много на база осъзнаването, че единственият, който може да взима решения, си ти самият - не родителите, не страховете, не обществената спогодба, не несъзнаваното възприятие за виновност и дълг.
 Weheartit
Във възрастта сред 27 и 30 години Сатурновото завръщане ни подканя да се вгледаме в себе си, да си признаем грозните и мъчителни истини и да изправим това, което не ни е разрешавало да стъпим на личната си пътека, да се осъществяваме като неповторими човеци, последващи повика на сърцето.

От своя страна Урановият тригон бие камбаните на независимостта, с цел да се събудим от сладката сънливост в зоната на комфорт. Той ни предизвиква да поемем риска да сме разнообразни, да сме самородни, да се борим за личните си полезности и пристрастености.

При обръщането на Лунните възли директният северен възел отива в съвпад с рождения южен и назад. Този развой ни оказва помощ да разпознаем психическите си блокажи и модели, които ни попречват да станем своето предопределение в сегашния живот, да поемем по пътя на индивидуация и да осъществим задачата си.

И най-после опозицията на директния Юпитер към наталния ни отваря очите за опциите, които животът е подготвил за нас и за израстването ни. Импулсът да се създадем на заспали е прекомерно прелъстителен, тъй като тези шансове няма да ни бъдат дадени безплатно, те ще изискват сатурново старание, посредством което да си ги заслужим.

Възрастта сред 27 и 30 години е сериозна, тъй като биваме изхвърлени от гнездото - и душевен, и физически - с цел да се научим да летим.
 Weheartit
Този развой нерядко е придружен от рухвания, падения, позор, синини и охлузвания, които в последна сметка ни вършат по-устойчиви, а най-ценните уроци са тези, които учим, до момента в който си чупим сами главите.

Някои хора обаче не съумяват да полетят още веднъж след краха.

Сатурновият принцип на действителността с нейните отговорности, граници и постъпателни старания се оказва прекомерно недодялан и непостижим за тях, а душите им като че ли отхвърлят да завършат въплъщението си.

Това са хора, на които по една или друга причина - нерядко поради огромна контузия в детството - им се е наложило прекомерно бързо и шоково да пораснат, до момента в който съкровена част от душeвността им е останала вечно в детския парадайс на блаженството, с цел да се запази.

Подобни персони са и част от Клуб 27 - известното наименование на група известни музиканти и артисти, повлияли стремглаво развиването на музиката и напуснали земния свят на възраст 27 години. Например, Джанис Джоплин, Джими Хендрикс, Джим Морисън, Ейми Уайнхаус, Брайън Джоунс, Димитър Воев. 
 Weheartit
Още забавни публикации, които да прочетете:

Как флиртуват мъжете от другите зодии

Трите зодии, които основават най-успешно семейство

Кои са трите най-верни и предани зодии?

За какво е роден всеки знак от зодиака?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР