Има една нишка, която свързва първия в историята на Тренто

...
Има една нишка, която свързва първия в историята на Тренто
Коментари Харесай

Династията Николови – нишката от първия до последния финал на Тренто

Има една нишка, която свързва първия в историята на Тренто край в историята на италианския волейболен хайлайф и последния (засега). Това е династията Николови.

Така стартира материал на изданието volleynews.it, в който основни герои са съпрезидентът на Левски София Владимир Николов и най-големият му наследник Алекс Николов, който е младеж на Левски София.
 MAX Sport ще излъчи конфликта сред Матей Казийски и Александър Николов във финалите на SuperLega MAX Sport ще излъчи конфликта сред Матей Казийски и Александър Николов във финалите на SuperLega
През 2008 година „ Тренто ” печели купата още при първото си постигане на край. Тимът е воден тогава от Радостин Стойчев. Основен диагонал е Владо Николов, а друга основна фигура в състава е Матей Казийски. Тогава на 23 година, а в този момент капитан на „ жълто-сините ”.

15 година по-късно и по навръх 1 май, когато е първата среща от финалния плейоф в Италия, на полето още веднъж ще има един Николов, само че той ще е съперник на Казийски.

Синът на Владо – Алекс, който е единствено на 19 година, е състезател с решаваща роля за „ Кучине Лубе ” още през първия си сезон в Италия има стабилен принос отборът от Чивитанова да стигне до отбрана на купата си.

Съвпадението при първия и настоящия край на „ Тренто ” визира повече почитателите с дълготраен опит, в сравнение с Алекс, който тогава е бил на 4 година, намигва volleynews . Изданието напомня думи на младия посрещач за татко му, който той дефинира като централна фигура в кариерата си, пред италианската спортна библия „ Гадзета дело спорт ”:

„ Той е моят наставник, разгадавам на него, когато нещата се объркат, и той е първият, на който се обаждам при положителни вести. В съпоставяне с преди в този момент ми дава по-малко механически препоръки, само че във вторник, откакто стигнахме финала, беше доста благополучен.
 Владо Николов за Алекс Николов: Момчето, което ме учи на доста нови неща Владо Николов за Алекс Николов: Момчето, което ме учи на доста нови неща
Той изигра три за пет сезона в Италия. Аз още от първия си опит ще играя край и се надявам да попадне в още доста. Какво ми предложи? Просто да се насладя на момента. "

Volleynews.it напомня, че Владо Николов може да се похвали и с надвит край против „ Тренто ”. С екипа на „ Кунео ” той записва 16 решаващи точки за триумфа с 3:1 против някогашния си тим през 2010 година Тогава финалът е са единствено в 1 мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР