Има една максима, която казва, че правосъдието трябва да носи

...
Има една максима, която казва, че правосъдието трябва да носи
Коментари Харесай

Христо Иванов пред Дарик: Съдържанието на коалицията, политическото съгласие и доверие ги няма

" Има една максима, която споделя, че правораздаването би трябвало да носи правдивост и би трябвало да наподобява като правораздаване. Усилието за това ние да рестартираме правосъдната власт... Трябва по никакъв метод да не разрешаваме да наподобява като част от някаква друга политическасделка, от някакъв различен персонален план ".

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Дребният шрифт " по Дарик радио.

" Безконтролната централизация на власт е причина както за корупция, по този начин и за властнически трендове. Това положение е доста дълга история в България и то не стартира с ГЕРБ. То не стартира и в последните десетилетия. Всъщност това е една несвършена работа във връзка с това, което наричахме преход ", разяснява още съпредседателят на Демократична България.

" Избирателят няма да вземе страната на единия или другия, с цел да може едните или другите да вземат властта. Той ни споделя " рецептата е шерване на властта ". В това има извънредно значим смисъл, тъй като рецептата не е " едните до момента са концентрирали власт, в този момент дайте другите да концентрират власт ". Единственият метод да излезем от това състояне е да почнем да приказваме по какъв начин можем деликатно да споделяме управляващите ", на мнение е Христо Иванов.

" Ние разбираме, че наличието на обединението, политическото единодушие и доверие го няма ", сподели още той. " Всеки от нас се пробва по някакъв метод да изясни това нещо. Нашата страна на уравнението - ПП-ДБ в действителност би трябвало да е доста по-умерена и деликатна, когато боравим с изпълнителната власт, тъй че да не сътворяваме чувство за дисбаланс ", уточни Иванов.

" Аз го споделих преди гласуването за правителствтото - не сме пристигнали ние, не са пристигнали ГЕРБи не сме пристигнали дружно. На власт е един часовник, който би трябвало да даде на Народното събрание да свърши набор от неща ", разяснява той.

" Ние това ще го обясняваме и ще се опитваме да даваме на гласоподавателите увещание, само че единственото пояснение са резултатите. Ако най-после ние не сме съумели да покажем, че най-малко някъде сме трансформирали базовите институционални условия за практикуване на власт в България, ние ще сме се провалили ", съобщи Христо Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР