Има една жена, чиито приятели и роднини никога не страдат

...
Има една жена, чиито приятели и роднини никога не страдат
Коментари Харесай

Родна лечителка разкрива кои думи могат да ни разболеят

Има една жена, чиито другари и родственици в никакъв случай не страдат от главоболие. Тя се споделя Стефи Стаменова, или както я назовават още — Българската Шехеразада. Близките са привилегировани, тъй като чуват гласа постоянно, а той, по думите на Стефи, има изумителната дарба да лекува, написа "Марица ".

За невероятната си заложба пловдивчанката чула за първи път от непозната жена. Била млада учителка по британски език, единствено на 23. Заминала през лятото със фамилията си да работи на морето. Внезапно пред заведението в Китен, което били взели чартърен и в което преподавала уроците си, се появила стара дама. Стефи таман подреждала масите за вечерта.

Поканила мистериозната непозната да пийне кафе, но тя отказала. Стояла, подпряна на една маса, и я гледала проницателно. След малко заговорила: "Дошла съм при теб. Ти си положително дете. Ще те слушат доста хора. Ще стоиш нависоко и ще приказваш на микрофона. Твоят глас е целителен. Ще лекуваш с него хората ".



Години по-късно, когато среща Кевин Грийн, прочут бизнесмен на Острова и наставник на младежи с упоритости да привлекат триумфа и благосъстоянието в живота си, тя си спомня за това предсказване.

Кевин също оценил по достолепие дарбата. Казал: "Когато ти приказваш, всички отварят очи и усти и не мърдат. Ти разказваш истории, които трансформират хората ". Заради неповторимите качества известният британец я нарекъл Българската Шехеразада.

Никога не се е случвало да се ядоса и да крещи. "Да бъда постоянно усмихната и спокойна, е част от характера ми. Пък и постоянно имаме два ъгъла, през които можем да погледнем даже най-безнадеждната обстановка — положителен и отрицателен. В първия случай научаваме урока и продължаваме напред, а във втория задълбаваме в казуса и се усещаме още по-зле. Имаме право на избор дали да бъдем щастливи, или нещастни ", споделя терапевтката, известна на Острова като лайв коуч. Спомня си с носталгия за времето, когато стартира работа в радио. В началото води фамилно токшоу в "Атлантик ". На едно предаване кани пловдивската журналистка Пепа Славчева да гостува. Пепа поискала въпросите авансово, а Стефи единствено се усмихнала и уверила, че няма какво да се обърка, тъй като тя е индивидът импровизатор.

"При мен нещата се случват на момента и с лекост. Когато правиш "твоето " нещо, не изпитваш усложнения. По това можеш да познаеш дали имаш гений в това, с което си занимаваш ", споделя пловдивчанката. И до ден-днешен приказва над 5 часа на семинарите си, без да поглежда в листа, на който е написала опорните си точки.

След тази дребна "импровизация " Славчева съзряла гений у нея и дала обещание да я свърже с Живко Желев, тогавашния началник на "Канал Ком ", с цел да стартира работа при него. Още на другия ден Желев се обадил и споделил, че от дълго време е чакал да се появи. "Оттогава доста слушатели започнаха да споделят, че гласът ми ги успокоява. И че да имат главоболие, щом ме слушат, то стопира ", спомня си пловдивчанката, която е астрална близначка на Лейди Даяна. Двете са родени на 1 юли. Може би това е и повода Стефи да е толкоз обичана от всички, докоснали се до личността.

Когато идва на Острова, стартира да се занимава с бизнес. Работи в региона на недвижимите парцели. Дори за малко се изявявала в офиса на електротехническа компания — нещо, което счита за толкоз необичайно, че го споделя през смях.

"Бягала съм от себе си, с цел да се върна. Когато бях на върха на кариерата си в България, отпътувах със фамилията си за Англия, с цел да дадем положително обучение на щерка си. И успяхме ", не крие гордостта си Стефи. Мануела приключила бизнес анализиране и компютри в City University. По пътя си в Англия съумяла да излезе от сянката на известната си родителка и намерила своята задача. В момента е един от най-популярните фешън фотографи в България. Има и лична сполучлива линия за произведения от естествена кожа.

Мануела наследила гения си от своята прабаба Петкана, която била художничка. Много умна, владеела три езика. Специална жена, в която прозирали изтънченост и аристократизъм. В родопското село, където била учителка, и до ден-днешен приказват с удивление и почит за нея.

Целебната мощ на думите

Стефи не се затруднява да поддържа връзка с хора с "лоша " сила.

"За да пристигна даден човек при мен, значи е усетил интуитивно, че мога да му оказа помощ. Не бих могла да го отхвърля поради силата му. А и това каква сила чувствам у него, зависи от личната ми настройка. Защото хората против нас са отражение на личните ни мисли и усеща. Мои познати са ми казвали, че заставайки против мен, и най-трудните характери стават по-меки от памук. ​

Както народът е споделил: "Блага дума стоманени порти отваря ". Трябва да виждаме хората като равнопоставени, тъй като всички ние имаме една обща сила. Ако ти изпитваш злоба и завист, това се отразява на всички нас. Трябва да се научим да прощаваме, само че първо на себе си. Прекарваме цялото време в този живот със себе си, по тази причина е добре да се обичаме, поучава Стефи.

Признава, че е сензитивна към думите и посланията, които предаваме посредством тях. Никак не харесва от ефира всеки ден да се леят думи, които имат отрицателен заряд — те могат да доведат до болест освен тези, които ги чуват, само че и тези, които ги произнасят.

Думите могат освен да лекуват, само че и да нарушават ДНК-то, състава на клетката. Ако хората, които ги употребяват, знаят каква мощ крият, ще боравят с тях, като че ли вървят покрай рискова бездна. Когато човек се научи да употребява по-позитивни изрази, той става по-балансиран и притегля в живота си хора като него. А какво вършим ние? Дори когато желаеме да кажем, че нещо ни харесва, използваме думи като "трепач ", "убиец ", "страхотно ", "брутално ". И изреченото се връща при нас като бумеранг, споделя Стефи.

"Правя моите семинари с огромна обич и предпочитание участниците в тях да схванат, че могат да си оказват помощ сами, стига някой да им уточни верния път. Защото няма неизлечими случаи, единствено неизлечими пациенти. Никога не описвам орисите на моите клиенти, вардя ги в загадка. Те могат да разчитат на това. Някои от тях са много известни персони. Давам и онлайн съвещания. Идват хора с депресии, паникатаки. След 2-3 месеца терапия в душите им се случват невероятни промени. Казват ми: "Няма ден, в който да не си припомням твоите думи ". Срещам и доста младежи, които се усещат комплицирани ", споделя терапевтката ", споделя тя.

Поверия: Чешмичка с усмивка

Красива е историята с "Усмивката на Стефи " — чешмичката на детската площадка в Цар-Симеоновата градина, която взема решение да възвърне дружно с група англичани. "Пожелах да възродя тази чешмичка, тъй като доста обичам децата. Исках всеки, който пие от нея, да бъде блажен ", спомня си журналистката.

Не всичко по ремонта обаче било изрядно. Имало концепция чешмичката да е във формата на усмивка, само че тя не се осъществила. Първоначално Стефи се разочаровала, само че след това се сетила за националното вярване да се вгражда сянката на най-красивата мома в селото, с цел да бъде здрав градежът. "Казах си: Ами в случай че бяха вградили най-хубавото от мен — усмивката ми, в тази чешмичка, аз какво щях да върша без нея?! И по този начин, за следващ път се оказа, че всяко зло е за положително ", усмихва се пловдивчанката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР