Има една европрограма със 160 млн. лева и е насочена

...
Има една европрограма със 160 млн. лева и е насочена
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Спешната помощ е една постоянна фронтова линия

Има една европрограма със 160 млн. лв. и е ориентирана към всички съставни елементи на Спешната помощ - от една страна смяна в Спешните центрове, те ще бъдат ремонтирани и въведени в най - висок стандарт, въпреки това - замяна на транспортните средства, и за образование и подготовка на сътрудниците. Спешната помощ е една фронтова линия, на която си всеки ден. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на БЛС проф. Николай Габровски в ефира на Българска национална телевизия.

Що се отнася до умрялото 3-годишно дете, той съобщи, че когато е постъпило в "Пирогов " положението му към този момент не е било контролируемо. "Не желая да давам мнение по случая, само че изрично в "Пирогов " не връщаме заболели, вратите са постоянно отворени, би трябвало да се прегледа всеки пациент, тъй като от това зависи човешки живот ", сподели още той. "Пирогов " носи своя кръст и дръзвам да го кажа, че го прави почтено. Тази година работихме в едни граници на комфорт. В момента в Пирогов текат много поправки, ние не работим на 100% от потенциала си ", съобщи още той.

Проф. Николай Габровски: Неврохирургията у нас направи революционен скок

"БЛС твърди, че би трябвало да се покачват цените на клиничните пътеки, а не размерите. Трябва да се одобряват по-малко пациенти. Болниците да могат да получават същите пари за лечението на по-малко пациенти, това би трябвало да окаже въздействие върху натовареността на личния състав, да има по-малко бумащина, да има по-добро възнаграждение. В България има два пъти повече хоспитализация от Европа. Пациентите не би трябвало да се тормозят, това е в полза на всички - на пациентите, на лечебните заведения ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР