Има една държава, за което ние не знаем нищо за

...
Има една държава, за което ние не знаем нищо за
Коментари Харесай

Коронавирус: Какво се случва със Северна Корея?

Има една страна, за което ние не знаем нищо за обстановката с ковид и това е Северна Корея. Няма публична статистика от изолираната страна, само че някои вести подсказват, че евентуално има случаи, разгласи Оливър Хотам, анализатор за " NK News ", представен от Би Би Си.

Разумно е да се одобри, че те са лимитирани в граничните провинции , изясни той.

Как можем да предположим, че в столицата Пхенян няма случаи? По-рано тази седмица публични лица дружно с водача Ким Чен-ун участваха на откриването на нова болница и никой не носеше маска. Но държавната медия оповестява за доста ограничавания по границата и има акции във връзка със опасността . Официални лица и жители, които не следват разпоредбите, са обществено наказвани.

Ако вирусът крепко удари страната, обстановката ще бъде пагубна, счита Хотам. За диагностициране на Covid-19 са нужни специфични материали, които страната може и да не има. Отделно доста огромна част от популацията евентуално е уязвимо. Младите хора също евентуално са под риск поради фактори като разпространяването на туберкулоза, недохранване и тютюнопушенето.

От друга страна Северна Корея има голяма войска и развити силови структури, което улеснява блокирането на засегнатите региони . Като цяло в страната придвижването на хора е лимитирано и при естествени времена.

" Реалното предизвикателство ще бъде на граничния район с Китай. Там има доста огромна корупция и границата е доста пропусклива ", счита Хотам.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 доказани случая, а умрелите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 218 000 случая и близо 9000 умряли в 158 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР