Има един цинизъм относно правителството в Америка днес, който намирам

...
Има един цинизъм относно правителството в Америка днес, който намирам
Коментари Харесай

Как бюрокрацията възпира САЩ

Има един цинизъм по отношение на държавното управление в Америка през днешния ден, който намирам за необикновено безнадежден. Тук не става въпрос за липса на положителни хора в публичната работа, най-малко на федерално равнище. И все пак даже многото надарени не могат да свършат нещата задоволително бързо. Съществува одобрено разбиране, че държавното управление, както го е изразил известният Рейгън, е казусът, а не решението.

Но същинският проблем не е самото държавно управление – това е бюрокрацията. Америка е огромна, комплицирана и разнообразна страна. И през последния половин век или по този начин, както общественият, по този начин и частният бранш стават все по-големи и по-бюрократични.

Големи, комплицирани организации със пластове върху пластове мениджъри съставляват по-голямата част от заетостта в Съединени американски щати, и по-голямата част от цената на S&P 500. По същия метод самата бюрократична рамка на държавното управление се е разраснала в заплетена маса от администрация от 60-те години на предишния век.

Както Филип К. Хауърд, създател на не- организацията с печа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР