Има един момент, в който си мислих колко би било

...
Има един момент, в който си мислих колко би било
Коментари Харесай

Царят за двореца Врана: Грозно е да ме принудят към второ изгнание

Има един миг, в който си мислих какъв брой би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ заточение. Не чаках и в този момент си мислех какъв брой години – 75 към този момент, дръзвам да кажа, че съм полагал старания да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието. Това съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски във връзка правосъдното решение, съгласно което дворецът " Врана " е благосъстоятелност на страната.

„ Частната благосъстоятелност е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този последователен метод, може би не знаят по какъв начин сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”, добави Сакскобургготски.

Още при започване на септември юристите на царското семейство ще внесат жалбата против това правосъдно решение в Апелативния съд в София.

Бившият министър председател и брачната половинка му Маргарита участваха на панихидата, отслужена в Рилския манастир във връзка 75-годишнината от кончината на цар Борис III. Панихидата бе отслужена през днешния ден от 11 часа в храма на Рилската света обител от Негово Преосвещенство Адрианополският свещеник Евлогий и свещеници от манастирското приятелство.

Припомняме, че страната съумя да си вземе двореца " Врана " поради закон от 1947 година Повече детайлности ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР