Има двоен стандарт от ЕС към България и Румъния за

...
Има двоен стандарт от ЕС към България и Румъния за
Коментари Харесай

Борисов видя двоен стандарт към България и Румъния за Шенген

Има двоен стандарт от Европейски Съюз към България и Румъния за присъединението им към Шенгенското пространство. Това съобщи министър председателят на България и ръководител на ръководещата партия ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската национална партия, осведомиха от ГЕРБ.

" Всички европейски институции и държавни водачи споделиха, че по въздух сме подготвени да влезем още в този момент, само че към момента нищо не се е случило ", разяснява Борисов.

По думите на ръководителя на ГЕРБ на идните европейски избори политическите съперници на ЕНП ще задават доста въпроси, като на някои от тях ЕНП към момента няма отговор.

Най-големите провокации пред Европейски Съюз са Брекзит и Европа на две скорости. По думите на Борисов за Брекзит е свършена извънредно доста работа, само че има още няколко основни неясноти, които би трябвало да се решат.

" Ако с миграцията някак успяхме да се оправим, то Европа на две скорости може да счупи Европейски Съюз и евроскептицизмът в някои страни да се ускори ", сподели ръководителят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на своето изявление пред конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Хелзинки.

" Преди години предизвестих какви може да са следствията за Европа, в случай че не се вземат ограничения за отбрана на външните граници ", сподели Борисов.

Според него България е направила нужното и е изпълнила дълга си към запазване на сигурността на европейските жители. " Други страни не го направиха и виждате какви са следствията - цели страни се разтресоха ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Премиерът Борисов означи през какви компликации са минали България и Македония при подписването на Договора за добросъседство. " Ние дадохме образец по какъв начин една партия като ГЕРБ - част от ЕНП, и социалдемократическата партия на Заев в Македония могат да реализират този триумф. Ние го направихме, тъй като сме уверени, че гарантирането на европейска вероятност на Македония минава през този контракт ", безапелационен бе българският министър председател. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР