Има две теми. Едната е свързана с въпросните 500 млн.,

...
Има две теми. Едната е свързана с въпросните 500 млн.,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Добрев: За три години Асен Василев прибра от енергетиката 3 млрд. лева

Има две тематики. Едната е обвързвана с въпросните 500 млн., които Денков сподели, че дължат и ще внесат другата седмица. Втората е с енергийния фонд. Ако отхвърлив ветото в петък, “Лукойл ” би трябвало да стартира да прави вноски от 3 млн. лв. дневно, които 3 млн. лв. да се върнат на хората под формата на 73 стотинки отстъпка от горивата.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред публицисти в Народното събрание.  По думите му дали ще се съберат нужните гласове с цел да бъде отхвърлено ветото зависи от ПП-ДБ.

“На мен ще ми е доста забавно да видя по какъв начин ПП-ДБ нява да дойдат в петък и няма да отхвърлят ветото на президента, с които да стартираме да събираме пари от “Лукойл ”. Те били за отменяне на ветото, само че това да се случело на 8-ми. До тогава има 12 дни. 12 дни по 3 млн. лв. значи, че те ще опростят на “Лукойл ” 6 млн. ”, изясни депутатът.

Вчера икономическия министър се е изцепил, че можем да ги глобим единствено д 10 хиляди лв. и нищо друго не можем да ги създадем, съобщи Добрев

“Той не е чел задоволително добре закона ”, добави депутатът. “От тези вноси умиране има, отърване няма ”.

Той съобщи, че страта на градежа на новия блок на АЕЦ “Козлодуй ” е стъпка в вярната посока. Той упрекна Асен Василев, че “в последните три години е прибрал от енергетиката 3 милиарда лв.. ”

Какво още сподели Делян Добрев, вижте във видеото на SafeNews:

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР