Има два варианта за правителство: или с мен като премиер,

...
Има два варианта за правителство: или с мен като премиер,
Коментари Харесай

По-добър премиер от мен няма: Борисов

" Има два разновидността за държавно управление: или с мен като министър председател, или с различен, само че при подписването на съглашение ”, съобщи от Враца водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана на откриването на семинар на младежката организация на партията. " Ако желаеме да излезем от рецесията, разновидността за министър председател съм аз ", безапелационен бе той.

" По-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството едва ли е най-хубавото, което може да се случи сега, с цел да имаме непоклатимост и съгласие. Още не е узрял политическият ни хайлайф. И Меси е на 31 година, само че като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз ", разяснява Борисов. " Дайте да създадем държавно управление, може и с първия, и с втория, и с третия мандат. Никой няма да отбрани България, в случай че няма постоянен кабинет, с постоянни министри. Вариантът, в случай че не се инатят, е да се подпише един честен документ, че в случай че някой се изметне, всички ще го посочат с пръст ”, разяснява той.

Напомняме, че през днешния ден президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за сформиране на държавно управление. " Правителството, което ще предложим, ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България ”, увери по-рано Борисов на срещата на ЕНП в Атина. Той направи поръчката си пред пред шефа на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола, канцлера на Австрия Карл Нехамер, хърватския министър председател Андрей Пленкович, водача на ХДС Фрийдрих Мерц, гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Атина.

" Мисля, че кабинет с министър председател Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим. Ние министър председател си имаме и той се споделя Бойко Борисов ", съобщи пред bTV някогашният финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ. " Когато имаш в тима си Меси, няма потребност да търсиш Ди Мария ", аргументира се с футболна метафора и той.

От думите му стана ясно още, че самият той няма да е в състава на оферти кабинет. За финансови министри били подобаващи Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова.
" Ако държавното управление е на ГЕРБ, то ГЕРБ има водач и той би трябвало да е претендент за министър председател. Ако кабинетът ще търси поддръжка за избрани политики с по-широко парламентарно доверие, тогава претендентът би трябвало да е човек, който да съумее да отстрани алените линии ", разяснява пред БНР зам.-шефът на Народно събрание Росен Желязков от ГЕРБ.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР