Има два проблема. Единият е високата инфлация, която в страната

...
Има два проблема. Единият е високата инфлация, която в страната
Коментари Харесай

Васил Велев: Мерките за подкрепа на скъпите горива не са адресирани правилно

" Има два казуса. Единият е високата инфлация, която в страната ни е почти два пъти по-висока от средноевропейската. Не считаме, че вярно са адресирани ограниченията за поддръжка на скъпите горива. Би следвало да се поддържат тези, които са с по-ниски приходи. За разлика от компенсацията в стопанската система, където би трябвало да има конкурентност. Оставаме с упованието на компенсиране на цените на горивата. Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев след изключителния тристранен съвет заседава за размера на пенсиите.

По думите му първият фактор, който води до такава висока инфлация е цената на електрическата енергия за стопанската система. „ И през днешния ден нямаме ясното за компенсацията за май и юни, имаме заричане, само че нямаме реализация. Нещо повече планът на решение на КЕВР съгласно нас значително минира по-добро решение за въвеждане компенсация” добави той.

Велев акцентира, че работодателите се борят за по-висока междинна работна заплата. Той сподели, че не поддържа увеличението назад на 20% на Данък добавена стойност.

Пенсията не се пресмята единствено на това какъв брой години имаш стаж, а на осигуровките. С преизчисляването им от 1 юктомври се мъчим да реализираме отплата и доближаване на песниите, отпуснати обратно във времето, и по-скорошните ", изясни министър Георги Гьоков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР