Има два концептуални модела, по които могат да се развият

...
Има два концептуални модела, по които могат да се развият
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има два модела за съставяне на коалиция - на реванша и на компромиса

Има два концептуални модела, по които могат да се развият нещата за сформиране на коалиция, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов по БНР.
Прочетете още
Единият е " коалиция на реванша ", формация на партии в Народното събрание, без присъединяване на „ Демократична България “ (ДБ) и „ Продължаваме Промяната “ (ПП), които ще намерят причина да се съберат дружно, и главното при тях ще бъде връщането към предходните модели на ръководство.

Другият вид е към програмата на Демократична България и Политическа партия да се образува ръководство, бих го нарекъл " коалиция на компромиса ", сподели Иванов. И изясни -  " тъй като ще би трябвало да почива на някаква форма на колаборация с ГЕРБ. Въпросът дали това е допустимо и доколко би било резултатно, е доста тежък. Аз нямам финален отговор ".

Според Христо Иванов, в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, ще се цели ясно слагане на сигурността в центъра на българската политика. Което значи излекуване на политическата система посредством решение на казуса с корупцията.

Демократична България поддържа " здравословна финансова рамка на страната, която да не налива пари в инфлационния пожар и да схваща, че главното би трябвало да е основаване на условия за привличане на стопански вложения ", сподели още Иванов.

Според него е рано да се приказва за третия мандат, само че той ще бъде втора опция за осъществяване на концепции, които не са могли да се случат с първия или втория мандат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР