Има два фундаментални въпроса, когато говорим за аферата около митниците.

...
Има два фундаментални въпроса, когато говорим за аферата около митниците.
Коментари Харесай

Методи Андреев: Аз съм симпатизант на ПП-ДБ години наред, но те ме накараха да ги наричам идиоти!

Има два фундаментални въпроса, когато приказваме за аферата към митниците. Става въпрос за профила на хората, които са забъркани в тази спекулация, и за профила на хората, които ги упрекват. Аз съм обичайно симпатизант на ПП-ДБ години наред, години наред съм дал своя вот за тях, с цел да ме накарат в този момент да ги назовавам идиоти. Полезни идиоти. Да си слагам алтернативата, че на тези избори, които идват, хората би трябвало да създадат избор - дали да гласоподават за мафиот, или за глупак. Ето до каква алтернатива съм стигнал и аз. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио „ ФАКТИ “ и предаването „ Разговор “ общественикът и някогашен народен представител Методи Андреев.


„ И това е поради профила на назначените от ПП-ДБ. Визирам основния секретар на Министерство на вътрешните работи, имам предвид и шефа на митниците. Аз не мога да кажа тези хора дали са ги направили тези неща, тъй като не познавам обстановката. Но за профила на основния секретар? Това ли би трябвало да е профилът на човек, на който се разпореждат очаквания, че ще внесе светлина в тъмните глъбини на Министерство на вътрешните работи. За Банкова нямам никакво отношение, нищо не мога да кажа. За основния секретар обаче нещата са смущаващи, тъй като се оказа човек, който не може да си сортира контактите, няма персонална хигиена. И от позицията, която заема, очевидно не се усеща неловко да приема блага с висока стойност, имам предвид часовника. Ето това ме кара да се усещам в позицията, за която ви споделих пред каква алтернатива съм “, добави още Методи Андреев.

„ И да предлагаш такива хора, с цел да се бориш корупцията – скърбя, има дисонанс сред действителност и това, което обявяваш като предпочитание. Но да погледнем и тези, които ги упрекват. Към тях аз мога ли да вярвам?  Ако е единствено този канал, би трябвало да кажем, че България е супер страна. Шефът на ДАНС за какво не каже нещо за „ пътя на копринката “, за господин Узунов. Или там всичко е ОК. Вижте, вярата към институциите, призвани да пазят публичния интерес, е счупена вследствие на съвсем 15-годишното ръководство на лицето Бойко Методиев Борисов. Не че преди този момент страната е процъфтявала, само че страната имаше структура. След 15 години ръководство на лицето Бойко Борисов нещата в страната стигнаха до цялостен разпад. Стигнахме до позиция, в която тази страна да я назоваваме „ подправена страна “, с „ подправен министър председател “, с „ подправени началници на служби “, с „ подправен основен прокурор “. Когато се загуби доверието сред обществото и институциите, значи страната се е разпаднала “, показа още гостът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР