"Има други форми преди да се пристъпи към онлайн обучение",

...
"Има други форми преди да се пристъпи към онлайн обучение",
Коментари Харесай

Ето кога ще затворят училищата

"Има други форми преди да се пристъпи към онлайн образование ", с тези думи отговори на въпрос по кое време ще затворят учебните заведения здравният министър Асена Сербезова.

В коридорите на Народното събрание тя изясни, че преди този момент ще бъдат прекъснати извънкласните действия, в случай че е допустимо, може да бъде въведено образование по график или по-често тестване на учениците. Тя бе безапелационна, че за всяка въвеждана мярка ще се изяснява въз основата на какво се взема тя.

Министърът акцентира, че при въвеждането на нови ограничения ще се заложи на районния принцип.

По думите на Сербезова една от първите ограничения ще бъде прекъсването на плановите интервенции, с цел да има повече свободни интензивни кревати.

По-рано денем зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов разгласи, че най-вероятно ще се мине на онлайн образование на учениците поради разрастването на пандемията. Той съобщи, че все още тестването в учебните заведения не демонстрира повишаване на инфектираните деца, само че уточни, че здравните управляващи имат подозрение за това какъв брой качествено е този тип проучване и дали в действителност се откриват случаи на ковид в детските колективи.

"Всички противоепидемични ограничения в страната се вкарват от Министерството на здравеопазването. Министерството на образованието и науката е длъжно да ги извършва и няма да ги разяснява. " Така пък от МОН дадоха отговор на въпрос на OFFNews, предизвикано от думите на Георги Йорданов./ OFFNews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР