Има драстично увеличаване на броя на настанените бежанци в Любимец

...
Има драстично увеличаване на броя на настанените бежанци в Любимец
Коментари Харесай

Мариана Тошева: Увеличаването на бежанците в Любимец води до напрежение

„ Има фрапантно увеличение на броя на настанените бежанци в Любимец и това води до ескалация на напрежението. Над 150% е заетостта, което значи над 2200 души са в двата центъра – Любимец и Бусманци “.

Това сподели Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците (ДАБ) по отношение на всеобщия пердах с колани, щайги и плоскости сред бежанци в Любимец, при който пострадаха трима души.

Кадри бяха изпратени в платформата ни " Аз, репортерът ". От видеото се вижда по какъв начин бежанците се замерват с камъни и разнообразни предмети. На място реагират служители на реда, които се пробват да потушат напрежението сред мигрантите.

„ В шестте центъра на ДАБ към този момент заетостта доближава общо 75%. При над 90% крие доста опасности и рискове както за настанените лица, по този начин и за чиновниците и хората, които са към центровете “, уточни Тошева пред bTV. 

По думите ѝ сигурността на сходни места е обезпечена и Министерство на вътрешните работи извънредно деликатно сортира личния състав. Провеждат се и беседи, с цел да не се стига до сходно напрежение.

Районната прокуратура в Хасково образува досъдебно произвеждане за безчинство след случая в Любимец. Вече са разпитани очевидци, назначени са и медицински експертизи.

Мариана Тошева даде данни за украинските жители, които са с краткотрайна протекция у нас:

По думите на Тошева има извънредно висок растеж на хората от Близкия изток, които желаят протекция у нас. Подадените молби към 27 август са близо 13 000.

„ Това води до извънредно огромно натоварване на чиновниците ни. Увеличеният брой настанени е и един от рисковете е да се случват по-често произшествия “, сподели ръководителят на ДАБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР