Има достатъчно законопроекти, само нашата ПГ е внесла 6, защо

...
Има достатъчно законопроекти, само нашата ПГ е внесла 6, защо
Коментари Харесай

Кутев: Лоша организация на НС, тенденциозно отношение към законопроектите на опозицията


Има задоволително законопроекти, единствено нашата ПГ е внесла 6, за какво не се преглеждат? Според мен става дума за неприятна организация на работа в Народно събрание и преднамерено отношение към законопроектите на опозицията.

Това съобщи в коридорите на Народно събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Антон Кутев във връзка късото време на съвещания на Народното събрание, изключително тази седмица, съобщи кореспондент на БГНЕС. За информация през днешния ден преди парламентарния надзор от 11 ч. народните представители заседаваха едвам 17 минути, заради липса на задоволително законопроекти.

Председателят на Народно събрание като вижда, че няма задоволително законопроекти, нищо не му пречи да провежда нещата по този начин, че ръководителите на комисии да ги придвижат по-бързо и да бъдат признати в точния момент, разяснява той. И даде образец, че в неговата комисия по взаимоотношение с Неправителствени организации и тъжби на жителите, където той е ръководител, нямало неразгледани законопроекти. Според Кутев ръководещите преднамерено бавят проблематичните закони, които не са в тяхна изгода. Депутатът съобщи, че тази седмица той и сътрудниците му са имали задължения общо за един ден, само че те са били разсрочени за три дни, с цел да не се разгласи, че Народно събрание не работи. Недопустимо е да се работи по 17 мин. или по 1 ч. дневно, заключи Кутев.

Зам.председателят на Народно събрание, депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по-рано денем отхвърли упреците, че управлението на Народното събрание не провежда оптимално работата на депутатите. Всички законопроекти се разпределени по комисиите, гледат се, чакат се мнения от министерствата, съобщи тя. Нали би трябвало да вършим качествено законодателство, а не да бързаме и да пришпорваме нещата, продължи коментара Караянчева.Другата седмица ще има задоволително законопроекти, само че това е развой и би трябвало да бъде спазван, даде обещание тя.Комисиите се оглавяват освен от ръководители на ГЕРБ, има и ръководители от Българска социалистическа партия. А по отношение на законопроектите на Българска социалистическа партия мога да кажа, че всички са разпределени и чакат мнения от министерствата.Нека от Българска социалистическа партия да прочетат правилника, в границите на 24 часа ръководителят преразпределя незабавно законопроектите, предложи Караянчева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР