Има достатъчно тестове за всички ученици. Много навреме всички тестове

...
Има достатъчно тестове за всички ученици. Много навреме всички тестове
Коментари Харесай

Началникът на РУО-София: Има достатъчно тестове за учениците, няма притеснения

Има задоволително проби за всички възпитаници. Много в точния момент всички проби отиват в учебните заведения и нямаме терзание. Има задоволително проби и да се надяваме децата да са здрави. Това съобщи началникът на РУО-София Ваня Кастрева пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че много повече възпитаници се връщат в този момент, тъй като повече от децата бяха в онлайн образование преди междусрочната почивка. Само 0.5% или 700 от учениците в София са диагностицирани заболели от ковид. Положителното е, че е построена добра съгласуваност сред РУО и Министерство на здравеопазването, уточни Кастрева. 
Влезлите в първо класиране за гимназиите да се запишат наложително, споделя Ваня Кастрева
Класираните на първо предпочитание наложително би трябвало да се запишат безусловно, посочи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия началникът на РУО - София Ва...
Прочети повече
Над 48% от учителите са имунизирани, като има и 30% преболедували. В прогимназиален стадий имунизираните възпитаници са към 7%, а в гимназиален стадий – 9%., регистрира Кастрева. 

Кастрева се надява, че с положителната връзка с родителите ще се ограничи разпространяването на болестта. Тя се надява още, че карантинираните случаи в учебно заведение ще понижават. Самото учебно заведение ще взема решение по кое време и по какъв начин да карантинира дадената паралелка, добави Кастрева. СРЗИ не карантинират паралелки, а избрани възпитаници, като шефът има задача да внесе сигнал до съответната здравна ревизия.

„ Колкото е допустимо по-дълго време би трябвало да е присъствено образованието в учебните заведения. Проследявайки обстановката, моите сътрудници, които организират държавната политика на територията на района, да не създадат предложение за последваща ротация “, безапелационна бе Кастрева.

В първия присъствен образователен ден в учебно заведение ще стартират тестването на входа на учебното заведение. Това са бързи проби, процедурата е известна и тя ще бъде един път седмично. Първият филтър за ограничение на болестта, би трябвало да е вкъщи, а вторият в учебно заведение. Спазването на разпоредбите за отдалеченост, носенето на маска, предварителната защита би трябвало да са взаимни, посочи Кастрева.
Ваня Кастрева: В София има места за всички първокласници
Има планувани места за всички деца, които сега са в подготвителните групи, съобщи началникът на Регионалното ръководство по образов...
Прочети повече
Тя означи, че когато тестванията се вършат в учебните заведения, всички възпитаници са сложени под равни условия. Много е значимо да не се смесват групите в учебните заведения, да се проветрява и носенето на маска е предварителна защита. Не просто маска на врата или на брадичката, а  маска, сложена както би трябвало, сподели още Ваня Кастрева.

Още: Ваня Кастрева: Училищата са подготвени да посрещнат учениците 

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР