Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на

...
Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на
Коментари Харесай

Бойко Рашков за катастрофата: Има замесена полицайка

Има задоволително данни за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи Бойко Рашков на брифинг в Министерския съвет в четвъртък по отношение на злополуката в София, при която починаха две дами.

" Ще изследваме в елементи шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно произвеждане против него ", сподели още Рашков.

Той удостовери, че Георги Семерджиев е без брошура от 2005 година Въпреки това, оттогава до съдбовната вечер на случая на бул. " Черни връх ", е карал ралични МПС-та. " Предприемани са десетки дейности на Министерство на вътрешните работи против него, в това число са изпращани материали в прокуратурата ", заяви силовият министър в оставка.

Той сподели още, че е разпоредил група от чиновници на разнообразни звена в Министерство на вътрешните работи да ревизират всички случаи, свързани със Семерджиев. " Те са десетки за миналите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето по отношение на него ", акцентира Рашков.

Вътрешният министър разяснява, че през днешния ден е издал заповед до Инспектората на Министерство на вътрешните работи да предприеме незабавни ограничения във връзка с всички десетки случаи, при които Георги Семерджиев е бил спиран за инспекция като водач и да се ревизира какво отношение е било взето.
" Ако има задоволително данни и за съпричастна активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число всички случаи, за които имаме подозрение, че са били неглижирани в една или друга степен. И дали в следствие, в случай че по този начин се откри, някой не е съпричинил индиректно този резултат. Имам поради някои обстоятелства, които несъмнено ще бъдат предмет на доказване в Национална следствена служба, само че които към този момент са ни известни в Министерство на вътрешните работи. Те са свързани с предишното на Семерджиев ", сподели още той.

" Ще повторя, в няколко от случаите имаме събрани материали и изпратени до прокуратурата за шофиране без удостоверение за ръководство. И тези материали са върнати от обвиняването с напътствие да се наложат санкции ", добави Рашков.

Той прикани и всички жители да подават сигнали до Министерство на вътрешните работи, в случай че станат очевидци на рисково и нападателно шофиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР