Има достатъчно данни за престъпление и екип от следователи разследва

...
Има достатъчно данни за престъпление и екип от следователи разследва
Коментари Харесай

Прокуратурата в Бургас: Има достатъчно данни за престъпление за трагедията в Царево

Има задоволително данни за закононарушение и екип от следователи проверява аргументите за гибелта на четирите жертви на потопа в Царево, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


Досъдебното произвеждане има за цел да откри кой носи виновност за разрушените от водната буря уреди и човешките жертви. Разследване би трябвало да откри дали мостът към кв. Василико е бил издигнато и поддържано в сходство с условията.

„ Направен е оглед на местопроизшествието, разбирайки на моста, както и на телата, които бяха открити, вследствие стихията. Образувано е досъдебно произвеждане за задоволителни данни за осъществено закононарушение ", съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Досъдебното произвеждане е за причиняване на гибел по неведение или немарливо осъществяване на служебните си обвързване.

Техническа експертиза би трябвало да покаже какво е било положението на рухналия мост.

„ Огледите бяха осъществени с дрон, който ни разреши да проникнем освен в дълбочина на оборудването, защото имаше непосредствена заплаха за живота и здравето на проверяващия екип. Но специфичния програмен продукт ни оказа помощ да заснемем всичко, което е нужно за бъдещата експертиза ", добави Чинев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР