Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат

...
Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Има въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни

Има много въпросителни към случая с основния прокурор, които наподобяват съмнителни . Това изясни пред ген. Красимир Станчев, някогашен шеф на Националната работа за защита.

" Първото нещо, което трябваше да се случи, не беше да се дават изказвания под въздействието на страсти. Визирам господин Сарафов. Не ми се виждат съществени тези неща ".

Той изясни, че да се работи по този начин против брониран автомобил е несериозно. Станчев уточни, че едно такова транспортно средство коства над милион и половина.

Това, което ми направи неприятно усещане, е, че час и половина преди гърмежа идва някакъв израелски специалист и той е позволен до следствие на този случай , уточни Станчев.

" Не е съществено една страна да не може да изцеди до дъно ресурса на своите институции, тогава да каже дали липсва нещо и да бъде поканен някой по формален път. Да хванеш някого от аерогарата и да го заведеш на това място, което беше отцепено повече от 24 часа, не ми звучи съществено "

Той означи още, че му се коства неприемливо да не се ревизират местата, където колата понижава, излиза или минава по мост.

Красимир Станчев не разпознава изявленията след гърмежа като угаждане на публичния интерес, а на нечий различен интерес.

" Общественият интерес се нуждае от потвърдени обстоятелства ".

Няма по какъв начин НСО да възпре охраняваните лица да пътуват със фамилията си, само че на мен този факт ми остава малко неуточнен в тази ситуация, означи някогашният началник на Националната работа за защита.

Станчев не пожела да предвижда какъв брой време може да продължи следствието на този случай.

Той изрази вяра, че от Прокуратурата ще дадат повече информация по случая, когато се изяснят нещата, а не когато се намести версията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР