Има доста пострадали полицаи. В момента уточняваме колко точно е

...
Има доста пострадали полицаи. В момента уточняваме колко точно е
Коментари Харесай

Главният комисар на МВР: Протестиращите хвърляха самоделни бомби

" Има много потърпевши служители на реда. В момента прецизираме какъв брой тъкмо е броят им. Мисля, че всички бяха очевидци на каква невиждана офанзива бяхме подложени ", съобщи за " Нова телевизия " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Според него протестиращите са хвърляли самоделни взривни устройства по служителите на реда, а не елементарни пиратки. Иванов е на мнение, че провокаторите на митинга са част от агитки.

" За нас е ясно от кои са и кой ги провежда. Тези дейности са безусловно режисирани и бяха предстоящи. Бих могъл да кажа, че имат много добра подготовка. Опитваме се да запазим мира, да се държим по най-хубавия метод. Днес всички прекалиха, търсят кръвта, пробват да я получат. Няколко пъти опитахме да предотвратим това ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че полицията разполага със записи, които ще популяризира на по-късен стадий. В полицията са получавани доста сигнали, за това е засилено полицейското наличие в региона, само че задачата на полицията е била да не се влиза в спор с протестиращите.

" Никога не сме стигали до палатките. Това е било квалифицирано авансово. Почти съм уверен, че уредниците няма по какъв начин да не са знаели за това ", съобщи още той.

Относно водните оръжия Иванов изясни, че то е част от помощните средства, които да запазят живота на служителите на реда.

" Трябва да бъде прекъснато грубото нарушаване на публичния ред. По-добре да бъде употребявано водно оръдие, в сравнение с да пострадат служители на реда. Те също имат фамилии, които ги чакат да се приберат ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР