Има доста пострадали полицаи. В момента уточняваме колко точно е

...
Има доста пострадали полицаи. В момента уточняваме колко точно е
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Предпочитам да ползвам водно оръдие, а не да жертвам полицаи

" Има много потърпевши служители на реда. В момента прецизираме какъв брой тъкмо е броят им. Мисля, че всички бяха очевидци на каква невиждана офанзива бяхме подложени ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според него протестиращите са хвърляли самоделни взривни устройства по служителите на реда, а не елементарни пиратки.

Иванов е на мнение, че провокаторите на митинга са част от агитки.

" За нас е ясно от кои са и кой ги провежда. Тези дейности са безусловно режисирани и бяха предстоящи. Бих могъл да кажа, че имат много добра подготовка ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той съобщи, че няма да посочва към кои принадлежат тези агитки и добави, че всичко това е режисирано и имат добра подготовка. „ Вече над 50 дни се опитваме да запазим реда и да се държим по най-хубавия метод. Търсят кръв, само че служителите на реда са живи хора и не може да търпят сходно отношение “, сподели още Иванов.

Той съобщи, че бомбите са били складирани в палатките на метежниците. Предварителна информация, че се приготвят тези дейности е имало доста и неслучайно са взети тези мери. Иванов акцентира, че в никакъв случай не са стигали до палатките и не са проверявани и по тази причина всичко е било квалифицирано.

„ Всички се разграничават, само че това няма по какъв начин да стане без тяхно знанение, ние сме служители на реда и знаем по какъв начин стават нещата. Всички които по някакъв метод се причисляват като уредници няма по какъв начин да не знаят, те имат контакт с нас, сътрудниците които ги охраняват толкоз време са едни и същи. Това е техния митинг, това е мирния им митинг – с бомби. Водното оръдие има за цел да резервира живота и здравето на служителите на реда и грубото нарушаване на закона. Предпочитам да употребявам водно оръдие, в сравнение с живота на служител на реда “, съобщи още основният секретар и добави, че униформените експанзия не са показали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР