Има доказателства, от които може да се предположи, че в

...
Има доказателства, от които може да се предположи, че в
Коментари Харесай

Властите в Испания: В Барселонагейт са изпрани над 5 млн. евро


Има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация " Барселонагейт " са изпрани над 5 млн. евро. Това се схваща от заключенията на испанските управляващи, изпратени на ДАНС в края на януари. " Има доказателства за голям брой знаци, свързани с корпоративни транзакции, които са свързани и могат да конституират хипотетично закононарушение интернационално пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро ", се споделя в документа, с който " Сега " се срещна.

Справката от 21 страници, се базира на първо място на жалбата, с която е почнало следствието в Испания. Обилно се цитират и медийни обява, само че в последна сметка е посочено, че съгласно управляващите в Испания " подадената в жалбата информация е вярна ". " Според открити източници, чиято информация се съдържа в жалбата, се допуска, че средствата може да са свързани с недекларирани такива от висши чиновници на българското държавно управление, в това число на министър-председателя Бойко Борисов ", написа още в материалите, пратени от Испания на ДАНС по линия на Интерпол.

Предварителните изводи в отчета на испанците са, че са направени две значими вложения в парцели в Испания на обща стойност над 5 млн. евро. Смята се, че средствата са влезнали в страната, прикрити от разнообразни стопански интервенции, като за тази цел са употребявани компаниите Numin Invest SL и Ema BGS SL. Търговските транзакции са от друг тип като нарастване на капитала, придобиване на първокласни парцели и коли, както и принос към капитала от сътрудници.

Преди 2 години един от водещите испански вестници - " Периодико " излезе с три страници следствие, в което се твърдеше, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура проверяват дали министър председателят по това време Бойко Борисов има отношение към " интернационална скица за пране на пари ", през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании Numin Invest SL и Ema BGS SL, които са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева. Вестникът се базира на следствие на испанската полиция, почнало по сигнал на неправителствената организация БОЕЦ и траяло близо година. Полицаи от звеното за стопански закононарушения са следили и снимали къщата, в която съгласно сигнала живее Йовчева, както и магазина, който компанията й наемаше.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР