Има добри предпоставки за скорошно включване на България в механизма,

...
Има добри предпоставки за скорошно включване на България в механизма,
Коментари Харесай

Юнкер: Има добри предпоставки за скорошно влизане на България в механизма предхождащ еврозоната

Има положителни предпоставки за скорошно включване на България в механизма, предшестващ влизането в еврозоната. Това съобщи от трибуната на Европейския парламент в Страсбург ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той добави, че към момента има какво да се направи във връзка с битката с корупцията у нас и подчертава на значимата роля на София при европейската интеграция на Западните Балкани:

България нееднократно е потвърдила, че може да способства за постигането на общоевропейски взаимни отстъпки и за построяването на мостове, както по отношение на държавите-членки на Европейски Съюз, по този начин и по отношение на страните от Западните Балкани. Миналата година българската стопанска система означи растеж от 3,9 %. Добре се развива и заетостта. Също по този начин България чудесно се оправи с бюджетния си дълг, за разлика от значително страни от еврозоната. Всичко това са отлични предпоставки за присъединението на България към механизма ERM2, само че би трябвало да се направи още немного във връзка с битката с корупцията. Знам, че българското държавно управление доста интензивно работи в тази област - сподели ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

По-късно ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни прикани за градивен разговор за новия европейски бюджет. От своя страна българският министър председател подчертава на нуждата от в допълнение финансиране на общи политики, свързани с казуса с миграцията и общата европейска защита. /bnr.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР