Има дефицит във всички сфери на пътната безопасност. Контролът на

...
Има дефицит във всички сфери на пътната безопасност. Контролът на
Коментари Харесай

Бивш началник на КАТ: Нуждаем се от щаб по пътна безопасност

Има недостиг във всички сфери на пътната сигурност. Контролът на придвижването по пътищата зависи от ресурса служители на реда заети в бранша. За да се ускори контролът би трябвало да се реализира промяна в цялото административно произвеждане. Необходим е напълно нов Закон за придвижването по пътищата. Такова мнение изрече в изявление за ''Фокус'' инж. Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ-София.

,,Преди да вършим закона, какъвто и да е той, българските политици би трябвало да дадат политическо задание, което да включва философията, която то би трябвало да извършва. Дали ще бъде философията на това – да вършим повече от същото – акции и надзор, тъй като през последните 10-15 година се нагледахме на това. Когато стават произшествия излиза представител на Министерство на вътрешните работи и споделя: ''Контролът се засилва'' или ''Започва акция''. Няма по какъв начин с едни и същи дейности да се реализира друг резултат'', разяснява той.

Инж. Богдан Милчев добави още, че от Института за пътна сигурност упорстват за основаването на щаб, отпред с човек, който може да поеме отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР