Има дати в календара на България, които светят с блясъка

...
Има дати в календара на България, които светят с блясъка
Коментари Харесай

Кметът на Самоков: Трябва да намерим онова зрънце, което наричаме национална гордост

Има дати в календара на България, които светят с блясъка на стойностното и скъпото. Дати, които ни карат да обърнем взор във вътрешността в себе си и да намерим това зрънце, което сигурно носи всеки от нас и което назоваваме национална горделивост, сподели кметът на Община Самоков Владимир Георгиев по случай празника. 

1 ноември – Деня на националните будители носи точно подобен заряд, заряд, който ни кара да се гордеем че сме българи, заряд, който, както птицата феникс възкръсва от пепелта, тъй като българския дух е устоял на редица опити за асимилация, акцентира Георгиев. 
 Кметът на Видин поздрави всички културни дейци за 1 ноември Кметът на Видин поздрави всички културни дейци за 1 ноември
Кметът на община Видин написа тържествено слово по случай Деня на националните будители - 1 ноември. Ето какво гласи неговото послание:&n...



На този ден ние прекланяме глави пред хората, посветили живота си на идеята за възраждането на един народ, с неговата неповторима и антична просвета, език и писмена, на цялата ни национална еднаквост. Днешният празник е и прелестен мотив да отдадем справедливо самопризнание на актуалните будители – институции и хора, които не стопират да работят в името на съхраняването на културните ни полезности и обичаи, на неповторимия български дух, с цел да можем да бъдем уверени, че ще завещаем на идните генерации патриотизмът, който наследихме от дедите ни, сподели още кметът на Самоков. 

Честит Ден на будителите!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР