Има държави, които открито се озъбиха на Русия за войната,

...
Има държави, които открито се озъбиха на Русия за войната,
Коментари Харесай

Благодаря ти, Русия, ти всъщност ни правиш услуга с газа!

Има страни, които намерено се озъбиха на Русия за войната, има такива, които незабавно пратиха публично оръжия на Украйна. Но Москва избра да спре кранчето на газа навръх България, макар че публично не сме пращали оръжие на Украйна. Защо? Защото сме дребни, уязвими и постоянно Кремъл ни е третирал като малко отдалечена република на Русия.

Този акт още един път потвърди злобата, с която Русия желае да ни държи на пай пас, макар, че от години страната ни е член на Европейски Съюз и НАТО. Един от дребното й козове остана природният газ и точно с него ни извиват ръцете. И това не се случва за първи път. През годините се е случвало няколко пъти, единият от които даже заплашваше отоплението на страната през зимния интервал. Гнусен факт, който никой патриотичен българин не би трябвало да подценява.

И не, казусът не е, че не плащаме в рубли. Това е извинението, с което се замаза тая история. Повечето страни не заплащат в рубли и имат газ. И всичко, което се прави от страна на Кремъл, се прави с необикновено самочувствие. Само, че не си дават сметка, че най-после осъдените може би ще са те.

Парадоксалното обаче е, че сега би трябвало да благодарим на Русия, тя в действителност ни прави услуга.

Може би най-сетне реалност ще се работи за диверсификация на доставките и най-сетне в действителност ще имаме различен газ.

Правителствата до момента като че ли гледаха лековато на тази цел, която трябваше да бъде съществена за страната ни. Някои поради продажност, на други не има се занимаваше, само че е факт- България не трябва да е подвластна от един източник. Това се потвърди като голяма неточност, само че все пак нещата постоянно се замитаха под килима.

Изтъква се, че газ, друг от съветския ще бъде по-скъп. Вероятно ще е по този начин. Особено първоначално сигурно ще плащаме повече. Но в случай че с времето придобием няколко други възможности, това би трябвало да понижи цената- елементарна пазарна логичност.

Не откриваме топлата вода, просто би трябвало да се възползваме от нея!

Сега е времето, в което би трябвало да скъсаме оковите на зависимостта ни от Русия. Сега е времето, в което би трябвало в действителност да се погрижим за страната си. Да се направи нещо здравословно, което ще е за положителното на народа. Стига популистки изявления и политически нелепости! Никой не е споделил, че ще е елементарно, само че след време всеки ще усети усета на свободата. Дори русофилите!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР