Има данни, че цената на един глас за предстоящите предсрочни

...
Има данни, че цената на един глас за предстоящите предсрочни
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Цената на един глас за предстоящия вот е достигнала 150 лева

Има данни, че цената на един глас за идните предварителни парламентарни избори е достигнала до 150 лв.. Това разгласи пред публицисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

По думите му заплащанията се вършат и поетапно.

" Една част преди, друга част след или даже голяма част от сумата след гласуването. Следим тези практики и нашата интензивност ще продължи до тогава, докато имаме данни, че може да има разплащания сред участниците в този незаконосъобразен развой ", посочи министърът.

Демерджиев изясни, че информацията се трансформира всеки ден - " до през вчерашния ден имаше 48 формирани производства, които са повече от сравнимия интервал за предходните избори ".

" Растат непрекъснато и сигналите, и производствата. Има, несъмнено и арестувани, само че отново споделям - процесите са толкоз динамични, че всеки час цифрите се трансформират. Тенденцията е значима - предстоящият напън от страна на купувачите на гласове е по-голям и надлежно са повече сигналите, повече са и формираните производства ", сподели още вътрешният министър

Попитан за схемите за търговията с гласове, Демерджиев означи, че се е засилил корпоративният избор - на доста места, където има повече служащи в едно дружество, " ръководителите постановат по какъв начин да се гласоподава ".

" Тези практики постоянно се движат по ръба на закона, нашата задача е да установим къде е прекрачен той и да реагираме там ", уточни Демерджиев и добави, че за момента няма информация сходни заплащания да се правят с крипровалути.

Вътрешният министър съобщи, че и от дълго време парични потоци са били свързани с партии. 

" Но не очаквайте от мен да разгласявам това в задатък. Следете актовете, с които завършват наказателните производства. В забележителна част от тях се сочи за коя политическа партия са купувани гласове ", акцентира Демерджиев и прикани хората да подават повече сигнали за нередности, свързани с вота на 2 април, тъй като по този метод има опция да бъдат хванати доста повече от участниците в този тип закононарушения.

Министърът беше безапелационен, че Министерство на вътрешните работи ще се оправи и с мигрантския напън, и с изборите. Той благодари и на МО, което е изпратило повече военнослужещи, с цел да могат силите на жандармерията да се приготвят по-спокойно за изборите.

" Това ще ни разреши през тази седмица да имаме интензивни полицейски интервенции и те ще се организират всекидневно, ще се организират на повече от едно място, тъй че до последния миг да покрием по-голямата част от територията на страната и да изпълним предварителна защита там ", акцентира Иван Демерджиев.

Попитан и за дейностите на Министерство на вътрешните работи против всеобщите сбивания, станали в последните дни в страната, служебният вътрешен министър отговори следното:

" Те са естествена последица от маргинализацията на една забележителна част от българското население, което вместо да бъде интегрирано, образовано, е оставено като " машини за гласоподаване ", които се употребяват на изборите, само че в подмяна за това получават комфорт полицейските сили да не наблюдават за някои техни дейности ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР