Има данни, че цената на един глас е достигнал до

...
Има данни, че цената на един глас е достигнал до
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Цената на един глас достига 150 лв, но плащането е на части

Има данни, че цената на един глас е достигнал до 150 лв., като заплащанията се вършат поетапно - т.е. една част преди, а друга част след гласуването. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, съобщи Българска национална телевизия.

 

" Очакваният напън от страна на купувачите на гласове е по-голям. Съответно повече са сигналите и повече са досъдебните производства на този стадий. Схемите са най-различни и те не са чак толкоз необикновени. Те са като даване на разнообразни обществени услуги, които не се дават сега или които не са свързани по никакъв метод с изборите, само че се манифестира, че в случай че не се гласоподава за избрана политическа мощ, няма да се получи някаква обществена услуга. Засили се и корпоротивния избор ", посочи Иван Демерджиев.

 

До през вчерашния ден има формирани 48 производства против пазаруването на гласове, което е повече спрямо предходните избори. Растат непрекъснато и сигналите и производствата всекидневно. Има и арестувани.

 

При полицейската акция в Казанлък и Гурково има над 12 арестувани, има арестувани наркотични субстанции, има открити данни за лихварска активност, има открити данни за практикуване на насила върху разнообразни хора,  заяви още вътрешният министър.

 

" Тези акции няма да бъдат инцидентни. Обещах и при миналата акция в Гурково, че нито ще е последна и че ще останат по този начин нещата. Ще продължат да се организират до момента в който проведената престъпност по места бъде принудена да откри тази си активност ", съобщи Демерджиев. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР