Има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана,

...
Има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана,
Коментари Харесай

200 руски войници са ликвидирани при украинска атака в Луганска област

Има данни, че руснаците не престават да се готвят за защита, окопават се на обособени позиции, а тук-там се отдръпват

Руската войска е изгубила 200 бойци при украинска офанзива против някогашната автогара в Сватово в Луганска област, заяви ръководителят на лоялният към Киев шеф на Луганска област Сергей Хайдай. Атаката е извършена през нощта в събота против неделя, съобщава .

„ 200 съветски окупатори починаха в постройката на някогашната гара, която служеше на орките (руснаците) за хотел. “ - разгласи Хайдай в профилите си в обществените мрежи. Според украинския шеф на региона руснаците съзнателно изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, с цел да не могат хората да предават информация за дейностите на руснаците на украинските военни.

Хайдай споделя също, че нашествениците са пуснали по улиците специфични елементи, чиято цел е да търсят партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки осведомителните усложнения има данни, че руснаците не престават да се готвят за защита, окопават се на обособени позиции, а тук-там се отдръпват. Хадай добавя, че не престават и гърмежите в хранилища за муниции, което също може да затрудни бойната подготвеност на съперника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на съветската войска, в бюлетините, които военната агитация популяризира в редиците на войската, се написа за „ следващите победи “ по време на така наречен от Москва „ Специална военна интервенция “. Бойците не имат вяра на донесенията от съветска страна, а от ден на ден от тях търсят метод да се измъкнат от фронта, сочат мнения в съветския сегмент на обществените мрежи. „ Отказвам да вземам участие в специфичната военна интервенция в Украйна заради липса на отпуск и морално безсилие. “ – с такива претекстове изясняват държанието си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „ Вот так “ и „ Белсат “. Информацията е от документи, добити от украинската страна след завладяването на съветски команден пункт в Изюм.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР